Konya ve Manisa arasında yarış sürüyor! Fark 4 bin 335

 Konya ve Manisa arasında yarış sürüyor! Fark 4 bin 335

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya, sadece arpa ve buğdayda değil, 11 farklı tarım ürününde Türkiye liderliğini elinde bulunduruyor. Ayrıca 12 ürünün üretiminde 2., 12 ürünün üretiminde de 3. konumda… Yani Konya'nın tarlalarında çok iş var. 

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, Türkiye'nen en geniş tarlaları ve en geniş mera alınlarının da sahibidir. Peki, yapacak bu kadar çok iş varken; en çok traktör hangi şehirde sorusunun cevabı ise sanılanın aksine Konya değil!

En çok traktörü olan şehir! 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerdeki motorlu araç sayısını her ay güncelliyor.  

2024 yılı Mart ayı sonunda hazırlanan son rapora göre; Konya'da 102 bin 76 adet traktör var. Bu rakam Konya'yı yıllardır olduğu yerde yani listede 2. Sırasına yerleştiriyor. Zirvede, 106 bin 411 traktörle Manisa var.

Konya-Manisa rekabeti devam edecek!

Bereketli tarım alanlarında zeytin ve üzüm üretimiyle öne çıkan Manisa, uzun yıllardır listenin tepesinde bulunuyor. Konya 2023 yılında traktör sayısında 100 bin barajını aştı. Konya ile Manisa'daki traktör sayısı farkı son dönemde açılarak 4 bin 335'e yükseldi. Son yıllarda tarımsal kuraklıkla boğuşan Konya çiftçisinin araç ve ekipman yatırımlarını azalttığı gözleniyor.  

En çok traktöre sahip iller; 
-Manisa: 106 bin 411 traktör

-Konya: 102 bin 76 traktör

-İzmir: 81 bin 671

-Bursa: 76 bin 519

-Balıkesir: 70 bin 531 traktör

-Ankara: 69 bin 833 traktör 

Türkiye'de traktör sayısı binin altında olan sadece 2 şehir var. Her 2 şehir de zorlu arazi koşulları ile bilinen Karadeniz Bölgesinde yer alıyor. Rize ve Trabzon'daki traktörlerin toplamı bile 1000'i bulmuyor. 

En az traktör hangi ilde? 

Rize: 222 traktör

Trabzon: 688 traktör

  • #Konya #Manisa #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • YK
    Y karakus
    14 gün önce

    Dogrudur ama konyadaki teaktorlerin birinin gordugu isi manisali ciftcinin kullandigi 4 traktore bedel yani manisali cifcilerimizin kullandigi traktorler kucuk hal boyle olunca sayi olarak yuksek olabilir butun cifci kardeslerimise saygi ve slmlar koylu milletin her zaman efendisidir nokta

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER