Peki, eti mükemmel bir kıvama getirmek için bu yöntemi nasıl uygulayabilirsiniz? İşte etin lezzetini zirveye çıkaran en önemli püf noktaları ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kavurma tarifi...
Eti Lokum Gibi Yapacak Püf Noktası
Eğer pişireceğiniz etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsanız, tencereye sadece 1 yemek kaşığı kuyruk yağı eklemeniz yeterli olacaktır. İşte bu basit ama etkili yöntemi denerken dikkat etmeniz gerekenler:
Et Kavurma Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 orta boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
- Bir miktar sıvıyağ
(2-4 kişilik / Hazırlama süresi: 45 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1:
Tavayı ocağa alın ve dana kuşbaşı etleri ekleyin. Ocağın altını açın ve herhangi bir yağ eklemeden, sürekli karıştırarak etleri mühürleyin.
Adım 2:
Etler suyunu salmaya başladığında, içerisine kuyruk yağını ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kuyruk yağı, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Adım 3:
Bu sırada soğanları dörde bölün, sarımsakları soyun ve bütün halde bırakın. Soğan ve sarımsakları tavanın içerisine ekleyin. Etler suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
Adım 4:
Eğer et suyunu tamamen çekmeden pişmezse, yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Etler iyice yumuşadıktan sonra tuz ilave edin ve ocaktan alın.
Sıcak sıcak servis yapın ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!
Kaynak: Haber Merkezi
