E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya, Diyarbakır, Adana, Bursa ve Mersin listede! Türkiye’nin 82 plakalı ilçesi belli oldu

İnternet Editörü
02 Haziran 2024 Pazar 18:12
Türkiye’nin 82. il olma potansiyeline en yakın ilçeleri listelendi. Büyükşehirler dışında birçok ilçenin nüfusu kimi illerden büyük olsa da il olmak için ne yazık ki sadece nüfus yeterli olmuyor. Aralarında Konya’dan da bir ilçe il olmaya aday olarak listede yer aldı. Peki Konya’da il olacak ilçe hangisi? İşte il olmaya en yakın ilçeler..

Türkiye'de bulunan 81 il dışında 82. il olmaya en yakın ilçeler listelendi.

Listeye göre Şanlıurfa, Konya, Tekirdağ, Antalya, Diyarbakır, Bursa, Adana, Mersin, Van, Aydın, Hakkari ve diğer şehirlerde bulunan bazı ilçelerin 82. il olmaya en yakın ilçe oldukları ortaya çıktı.

30'u büyükşehir statüsünde olan iller arasına katılmak isteyen de birçok ilçe bulunuyor. İl olmaya aday ilçeler hangileri? İl olabilecek ilçeler noktasında kimi vatandaşlar sık sık bu soruyu yetkililere iletiyor. 

İl olmak için istenen kriterler

İl olmak için, ilçelerin belli kriterlere uyması gerekiyor. Nüfusunun en az 100 bin, il merkezine en az 50 kilometre uzaklıkta olması, mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olabilmek için kriterler arasında yer alıyor.

İşte il olmaya en yakın ilçeler

Siverek, Şanlıurfa

İskenderun, Hatay

Bandırma, Balıkesir

Akhisar, Manisa

Edremit, Balıkesir

Cizre, Şırnak

Çorlu, Tekirdağ

Elbistan, Kahramanmaraş

Ereğli, Konya

Konya'ya 150 kilometre uzaklıkta olan ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 153 bin 849 nüfusu olan Ereğli, il merkezine uzaklığı ve nüfusu il olmak için istenen kriterlere uyuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da iyi olan Ereğli il olmaya aday olan ilçelerin arasında gösteriliyor.

Ergani, Diyarbakır

Alanya, Antalya

Fethiye, Muğla

Yüksekova, Hakkari

Manavgat, Antalya

İnegöl, Bursa

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Lüleburgaz, Kırklareli

Ünye, Ordu

Nazilli, Aydın

Kozan, Adana

Polatlı, Ankara

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

 

DİĞER HABERLER