E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 11 muhtardan ortak bildiri! Binlerce insanı ilgilendiriyor

02 Mayıs 2024 Perşembe 23:11
Konya’nın Meram ilçesindeki 11 mahalle muhtarı bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Muhtarlar basın açıklamasında, Konya’ya yapılacak ikinci Şehir Hastanesi için adres gösterdi.

Konya'nın Meram ilçesindeki 11 mahalle muhtarı bir araya gelerek taleplerini iletti.  Ortak basın açıklamasını okuyan Hatıp Mahallesi Muhtarı Osman Yağcı şu ifadeleri kullandı. 

"İkinci Hastane'nin mahallemizin sınırları içerisinde kurulmasını arzu ediyoruz"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan  ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya Konya'ya ikinci şehir hastanesinin müjdesini vermesi, Konyalı hemserilerimiz tarafından sevinç ve takdirle karşılanmıştır. Konya il merkezi sağlık haritasina baktığımızda her semte isabet eden tam teşekküllü hastaneler bulunmaktadır. Numune Hastanesi şehir merkezinde, 1. Şehir Hastanesi Karatay bölgesinde, Beyhekim Hastanesi Selçuklu İlçesinde, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meram merkezde saglik hizmetlerini başarıyla yürütmektedir. Ayrıca bu bölgelerden üniversite ve özel hastaneler, sağlık kabinlerini göz önünde bulundurduğumuzda sağlık hizmeti açısından hiçbir aksaklığın olmadığını müşahede etmiyoruz.

Bizim Gödene, Hatip, Kozağaç, Pamukçu, Resil, Bayat, Boyalı, Kayhüyük, Karahüyük, Hasanköy, Karadigin, Karadigin deresi, 150 bin nüfusa sahip bölgede böyle bir sağlık kurumu bulunmuyor.

Ayrıca her hastaya gidip gelememiz şehrimizin trafiğinin yoğunlaşması na, içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olmaktadır.

İkinci Hastanenin mahallemizin sınırları içerisinde kurulmasını arzu ediyoruz. 

"Şehir trafiğini hafifletecek"

Bölgemizde kurulacak Şehir Hastanesi, taşra yerleşim birimlerinden ve çevre köylerden Hatunsaray, Kavak, Güneydere,Yeşildere ,Sarıkız, Boruktolu, Kaşınhanı, Çomaklar, Yeşiltekke, Evliyatekke gibi yerlerden gelen, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent ,Yalıhüyük, Ahırlı, Akören ve Çumra'daki hastaların şehir merkezine girmeden, zaman kaybı yaşamadan sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını talep ediyoruz.

Böylesi bir yatırım bizi şehir trafiğine de yük olmaktan büyük ölçüde kurtaracak.

Yapılması planlanan 2. Şehir hastanesinin Gödene, Resil, Boyalı, Bayat, Pamukçu Çayırbağı, sınırları dâhilinde yeni çevre yoluna nazır tarım arazilerine de zarar vermeyen teknik bir calışma yapılarak uygun yerde inşa edilmesi yöre sakinleri olarak arz ve talebimizdir."

DİĞER HABERLER