Adana’da üretildi Türkiye satın aldı! 120 bin tonu bulacak

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Adana’da üretildi Türkiye satın aldı! 120 bin tonu bulacak

Verimli tarım araziyeliryle Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerinden biri olan Adana'da yoğun mesai devam ediyor. 

Henüz Nisan ayı olmasına rağmen Adana'da sıcaklık 40 dereceye yaklaştı. Aşırı sıcağa ramen hız kesmeyen tarım emekçileri tarlalarda bu kez soğan mesaisinde. 

Her yıl yaklaşık 25-30 bin dekar alanda ekimi yapılan soğan, birçok kişiye gelir kapısı oldu. 

Üreticisinin yanı sıra nakliyeciler, esnaf ve tarım işçileri için önemli bir değer olan soğan, Tükiye'nin dört bir tarafından alıcı buluyor. 

Bu yıl verim yüksek! 

2024 yılı hasat sezonunda 100 ila 120 bin ton arasında üretim hedefi var. Adana'da nisan ayının ilk haftasında başlayan soğan hasadı, mayıs ayı ortasına kadar devam edecek. 

Anada ve Hatay soğanı Konya'ya ulaştı!

Konya'daki semt pazarları ve marketlerin manav reyonlarında yeni mahsul soğan satışı başladı. İnce kabuklu ve kısmen yeşil olan yeni mahsul soğan tarlada 17 TL'den alıcı buluyor. Tüketiciler ekonomik yönü nedeniyle bir önceki sezondan kalma soğanları tercih etse de Adana ve Hatay'dan gelen yeni mahsul ürünler de hızlı satılıyor. 

 

  • #Adana #Adana haber #adana haberleri #adana tarım #Adana soğan #Adana tarım işçisi #Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER