Eğer tırnaklarınız böyleyse dikkat edin! Tırnaklarınız hastalığın habercisi olabilir

 Eğer tırnaklarınız böyleyse dikkat edin! Tırnaklarınız hastalığın habercisi olabilir
Tırnak yapınız bazen dönem dönem farklılık gösterebiliyor. Bu farklılıkların en belirgin görüldüğü yer ise tırnak diplerinin farklı boyutlarda ve şekillerinden anlaşılıyor. Eğer tırnaklarınınız bu şekilde ise değişik hastalık türlerinin habercisi! Peki, bakın tırnaklarınızdaki o şekiller neyi ifade ediyor? İşte haberin ayrıntıları…
 
Tırnaklar vücutta en çarpıcı olan yerlerdir. Tırnaklarda Lunula adı verilen ay şeklindeki beyazlıklar kimi zaman yaşlı bireylerde gözükse de haliyle bazen gençlerde de oldukça fazla rastlanıyor. 
 
 
Lunula adı verilen tırnaklarda bu beyazlıklar zamanla büyüyüp farklılaşabiliyor. Tırnak yapısındaki bu değişim ise hastalıkların büyük habercisi olabiliyor.
 
İşte, bu yüzden tırnak köklerinizi ve diplerinizi her duştan sonra kontrol etmede fayda var…
 
TIRNAK DİPLERİNDEKİ ŞEKİLLER NEYİN HABERCİSİ?
 
GENİŞ LUNULA
 
Tırnaklarınızdaki Lunalanın oldukça geniş olması yüksek tansiyon ve hızlı çalışan kalbin göstergesi olarak kendini gösteriyor. Yani bu kişilerin vücudunun temelinde stres yatıyor.
 
DAR LUNULA
 
Tırnaklarınızdaki Lunalanın dar ve küçük olması ise kişinin düşük ve bitkin enerjisi olduğunun işareti. Kişinin kan yapısı oldukça ağır ve bağışıklık sisteminin düzensiz ve düşük olduğunu gösterir.
 
 
FİL DİŞİ VE BEYAZ LUNULA
 
Tırnaklarınız ise sade bir şekilde beyaz ise, bu kişinin gayet normal ve sağlıklı olduğunu gösteriyor.
 
GRİ LUNULA
 
Tırnaklarınızdaki Lunala eğer gri renginde ise, kişi kendini normalden daha yorgun hisseder. Ve sindirim, mide problemleri hastalıklarının habercisi olabilir.
 
 
PEMBE LUNULA
 
Adından da anlaşıldığı gibi eğer tırnaklarda Lunala kısmı Pembe renk ise, akciğer hastalığının belirtisi olabilir.
 
 
MOR LUNULA
 
Tırnaklardaki Lunula kısmı mor renk ise, kan dolaşımı yetersizdir. Kişinin organına yeterince oksijen gitmiyor ve bununla birlikte sık sık baş dönmesi, baş ağrısı ile karşılaşabilirsiniz.
 
SİYAH LUNULA
 
Tırnaklarda Lunula kısmı siyah renk ise kişinin zehirlendiğini gösterir. Ve acil bir şekilde en yakın tıbbi yardım almanızda fayda vardır.
 
 
GÖRÜNMEYEN LUNULA
 
Tırnaklarınızda eğer hiçbir şekilde Lunula kısmı gözükmüyorsa, soğuğa karşı dayanıksız olduğunuzu gösterir. Aynı zamanda vücudun vitamin ve minarele ihtiyacı vardır.
 
- Eğer on parmağınızdan birinde sadece bir Lunula görürseniz ve bu farklı renkte olursa bir organınızda sorun olabilir.
 
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #tırnak #Lunula #tırnaklar #hastalığın habercisi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER