2 dakikada demliğinizdeki kireçten eser kalmıyor! Demlik ve kettle için en etkili temizlik tüyosu..

- Güncelleme Tarihi:

 2 dakikada demliğinizdeki kireçten eser kalmıyor! Demlik ve kettle için en etkili temizlik tüyosu..
Demlik ve kettle’ınız için oldukça etkili bir temizlik yöntemiyle kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bu yöntemle, sadece 2 dakika içinde demlik veya kettle’ınızdaki kireçten eser kalmayacak. Düzenli olarak uygulandığında ise cihazınızın ömrünü uzatacak ve suyunuzun temiz kalmasını sağlayacaktır.

Demlik ve kettle gibi su ısıtıcıları, düzenli kullanımlarıyla kireç birikimine maruz kalabilirler. Bu durum, cihazların performansını olumsuz etkileyebilir ve sağlık açısından sorun teşkil edebilir. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü demlik ve kettle'ınızı kireçten temizlemenin etkili bir yolu var.

Kireçten arındırma işlemi için ihtiyacınız olan tek şey, sirke ve su karışımıdır. Sirke, doğal bir asit içerdiği için kireç birikimini çözebilir ve temizliği kolaylaştırabilir. İşte adım adım uygulamanız gereken yöntem:

1. Demliğin içine 1 çay kaşığı kadar sirke dökün.
2. Üzerine 1 yemek kaşığı (veya kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı) sofra tuzu ekleyin.
3. Karışımı yaklaşık 10 dakika bekletin, böylece kireç eriyecek ve suya dağılacak.
4. Eriyen kireç, bulaşık süngeri yardımıyla demliği iyice temizleyin.
5. Yaklaşık iki dakika sonra kireçten eser kalmadığını göreceksiniz.

Kireç birikimini önlemek için ise çeşme suyu yerine içme suyu kullanabilirsiniz. Türkiye'deki çeşme sularının genelde kireçli olduğunu düşünürsek, çay veya yemek yaparken içme suyu kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca uzmanlar çeşme suyuyla çay veya kahve yapmanın lezzetsiz olabileceğini belirtiyorlar.

Kaynaklar: youtube.com, yasemin.com,yeniakit.com.tr

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER