Konya’da bu cami şaşırttı! Eskiden Askeri depo olarak kullanılıyordu

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da bu cami şaşırttı! Eskiden Askeri depo olarak kullanılıyordu
Konya’da birbirinden farklı çok sayıda Cami bulunur. Kimisi en eski yerleşim zamanına dayanırken kimisi ise halen yeni yeni açılmaya devam eder. Konya’nın en eski Camilerinden biri olan Cıvıloğlu Camide en eski yerleşim Camilerinden biridir. Peki, Cıvıloğlu Cami eskiden Askeri depo olarak mı kullanıyordu? İşte merak edilen o ayrıntılar…

Konya'nın en eski yerleşim Camilerinden biri olan Cıvıloğlu Cami Osmanlı döneminden kalma eski bir camidir. Cıvıloğlu Cami eski medrese zamanlarında çok fazla öğrenci kabul ederdi.

Karatay, Konya'nın merkez çarşı bölgesinde çok fazla ilgi çeken Cıvıloğlu Cami geçmişinin baya uzun sürelere dayandığı neredeyse 3 veya 4 asırlık olduğu söyleniyor.

Cıvıloğlu Cami eskiden Askeri depoymuş!

Çok eski asırlara dayanılan Cıvıloğlu Cami 1930 ve 1940 yıllarda Konya'nın Askeri deposu olarak kullanılırdı. 1945'de bir tadilat ve bakım sonrası Cami yeniden vatandaşlara açıldı. 
Caminin serüveni en eski asırlara dayansa bile, iç bakım ve malzemeleri çok sağlam ve kullanışlıdır.

Genellikle ahşap yapı özelliği taşıyan bu cami, üzerinde kiremit ve duvarları ise kerpiçtendir. 

Caminin toplam alanı 203 metrekaredir. Ek olarak 100 metre daha bir kullanım alanı vardır. Caminin içerisinde bulunan kadınlar bölümü ise 50 metrekare bir alana sahiptir. 

Caminin kişi sayısı toplam 400 kişiyi kapsar

Caminin küçük tahtadan bir minaresi vardır. Konya'da en eski kurulan Nakşibendi medreselerinden biride 1834 yılını kapsayan Cıvıloğlu Camidir.  

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #konya haber #konya haberi #konya haberler #konya cami #konya cıvıloğlu cami #cıvıloğlu cami #askeri depo

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER