Google News Başvurusu Nasıl Yapılır? (Publisher Center)

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Google News Başvurusu Nasıl Yapılır? (Publisher Center)
Yazıların daha hızlı index alması ve sıralamada gözükmesi adına Google News başvurusunun nasıl yapılacağına değineceğiz.

Google News kaydı, Publisher Center üzerinden yapılmakla birlikte site sahipleri için hayati öneme sahiptir. Küçüğünden büyüğüne pek çok site bu sayede yazılarını daha hızlı bir şekilde arama sonuçlarına göndermiş olur. Aksi halde saatler veya günler süren index sorunu sizleri bekliyor olacaktır.

Google News Başvurusu Adımları

https://publishercenter.google.com/ adresine giriş yapın

Yayınınızın URL'sini girin ve Ekle'ye basın.

Daha sonra sizden onaylamanız adına sitenizi Search Console'a eklemenizi isteyecek.

Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra gelelim diğer düzenlemelere.

Google news başvruusu

Genel sekmesinde Temel Bilgiler olarak Yayın Kategorisi'ni seçmelisiniz.

Yine aynı sekmenin Dağıtım kısmında da Ülkeler ve Google mülklerini işaretlediğiniz vakit bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

Google news başvruusu

İçerik Ayarları sekmesinde Bölümler kısmında yazınızın feed adresini eklemelisiniz. Dilerseniz Web Konumu veya Video seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz fakat biz en popüler ve kullanışlı yöntem üzerinden ilerleyeceğiz.

Google news başvruusu

Son olarak İncele ve Yayınla seçeneği üzerinden herhangi bir eksik gedik var mı onu kontrol edebilirsiniz. Google News kaydı için sitenizin logosu, kapak fotoğrafı eklemeniz istenir. Ayrıca tüm bunları uygun boyutlara göre yüklemelisiniz.

Google News Başvurusu Ne Zaman Onaylanır?

Başvurular ortalama 10 gün içerisinde onaylanır ve reddedilir. Ancak yeni güncellemeyle beraber bazı başvurular anlık olarak red alabiliyor. Bunun sebebi de Gmail adresinize iletiliyor. Eğer ki çok göze batan bir problem yok ise incelemeye alınarak ortalama bir buçuk hafta içerisinde sonuçlanacaktır.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER