Konya’da fide fiyatları belli oldu!

 Konya’da fide fiyatları belli oldu!
Konya’da yazlık sebzelerin fidanları toprakla buluşturulmaya başlandı. Pazarlara çıkan fidelerin ise fiyatları belli oldu.

Türkiye'nin tarım ambarı olan Konya'da yazlık sebze yetiştiriciliği yapan vatandaşların mesaisi başladı. Evde kendileri domates, biber ve patlıcan gibi sebzeleri organik yetiştirmek isteyen vatandaşlar sebzelerin fidelerini toprakla buluşturuyor.

Fideler satışa sunuldu

Acı-tatlı biber ve domates gibi bir sürü sebze fideleri pazarlarda ve Konya'nın ilk ve tek fide üretim tesisi ‘Konya Fide'de' satışa çıktı. Uzun emekler sonucu yetiştirilen domates, salatalık, biberler ve patlıcan gibi ürünler haziran aylarında sebze vermeye başlayacak.

Birçok fidenin satışı gerçekleşiyor

Sezonun açılmasıyla birlikte Konya Fide Üretim Tesisi'nde fide satışları başladı. Domatesten patlıcana kadar birçok sebzenin ve meyvenin fideleri yer alıyor.  4 ayrı noktada satış yapan Konya Fide'de sebze fidelerin fiyatları ise belli oldu.

4 ayrı noktada satış yapılıyor

Konya Fide'de 2024 satışları dört ayrı noktada gerçekleştirilecek. Karahüyük Mah. Damlakaya Sokak'ta bulunan ‘Sebze Fidesi Üretim Tesisi' merkezli gerçekleştirilecek satışlar, çiftçilerin ve hobi amaçlı ekim yapanların daha kolay ulaşımını sağlayabilmek amacıyla Harmancık, Saraçoğlu ve Karatay Ziraat Odası Satış Noktalarında da gerçekleştirilecek.  Satış noktalarının adresleri ise şöyle ; Harmancık Pazarı Satış Noktası; Lalebahçe Mah. Hatıp Cd. No:174/E Meram/Konya, Karatay Ziraat Odası Satış Noktası; Fevzi Çakmak Mah. 10525. Sk. No:1/1 Karatay/Konya, Saraçoğlu Satış Noktası; İstiklal Mah. Saraçoğlu Cd. No:109 Karatay/Konya.

Fidelerin fiyatı belli oldu

Konya Fide'de fide fiyatları belli oldu. Birçok fideyi bünyesinde barındıran Konya Fide'de, Marul 2.50 TL, çilek 8 TL, mor patlıcan 2.50 TL, jalapone acı biber 2.50 TL, top patlıcan 2.50 TL, sarı küçük acı biber 2.50 TL, beş parmak acı biber 2.50 TL, cari domates 2.50 TL, köy tipi domates 4.50 TL, salçalık domates 4.50 TL,  tatlı sivri biber 4.50 TL, sofralık domates 4.50 TL ve kavun 4 TL'den satışa sunuluyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya fide fiyatları #Fide fiyatı #Fide fiyatı Konya

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER