Facebook Otomatik Video Oynatma (Ayarları Nereden Açıp Kapatılır?)

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Facebook Otomatik Video Oynatma (Ayarları Nereden Açıp Kapatılır?)
Facebook otomatik video oynatma ayarları kullanıcıların bilmesi gereken önemli işlemlerden biridir. Sosyal medyada uzun vakitlerini geçiren kişilerin en çok tercih ettiği platformlardan birisi Facebook ortamıdır. Sosyal medyada gezinirken kişilerin karşısına birçok resim ya da video çıkar. Facebook kullanıcılarının en çok yaşadığı sorunlardan birisi de karşılarına gelen videonun otomatik bir şekilde açılmasıdır. Özellikle mobil veri kullanan kişiler için bu son derece can sıkan bir durum olarak değerlendirilir. Çünkü videolar kişilerin mobil verisinin hızla tükenmesinde önemli etkenlerden biridir.

Facebook otomatik video oynatma ayarlarını bildiğiniz takdirde ise karşımıza gelen tüm videoları kolaylıkla kapatabilirsiniz. Video oynatma konusunda birçok farklı faktörü dikkate almanız gerekir. Facebook kullanıcıları basit birkaç adımla bu video oynatma özelliğini açabilir ya da kapatabilir. Kapatmak isteyenler kadar bu özellikten yararlanmak isteyen kişi sayısı da oldukça fazladır. Yani bazı videoları kişiler otomatik olarak izlemek isteyebilirler. Böyle durumlarda da ayar kapalı ise açmak gerekir.

facebook otomatik oynatma

Facebook'ta Otomatik Video Oynatma Açma ve Kapatma

Eğer Facebook'taki otomatik video oynatma özelliğini açmak ya da kapatmak istiyorsanız öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekir. Bu işlemi yaparken şu detaylara dikkat etmelisiniz:

  • Öncelikle Facebook resmi adresine girerek oturumunuzu açmalısınız. Oturum açmak için e-postanızı ve şifrenizi yazmanız gerekir.
  • Oturumu açtıktan sonra Facebook ana sayfasına erişmelisiniz. Sağ üst kısımda bulunan aşağı ok simgesine tıklamanız gerekir.
  • Sonraki adımda ise ayarlar ve gizlilik kısmına girmeniz gerekir. Ayarlar seçeneğine tıkladığınızda karşınıza Facebook'un tüm ayarlar kısmı gelecektir.
  • Bir sonraki adımda ise videolar seçeneğini bulmalısınız. Bu kısmı tıkladığınızda karşınıza video ayarları bölümü açılır.
  • Video ayarları bölümünde ise toplam 5 tane video ayarı mevcuttur. Videoları otomatik oynat seçeneğini tercih etmelisiniz.
  • Buradan otomatik oynatmayı kapatabilir ya da açabilirsiniz. 3. seçenek olarak varsayılanı tercih edebilirsiniz.

Bu işlemleri yaptığınız takdirde Facebook otomatik video oynatma özelliğini kapatmanız veya açmanız mümkün olur. Kolay bir işlem olduğu için hemen herkes kendi Facebook adresinde bu ayarı kolayca yapabilir.

Facebook Otomatik Oynatma İzlenme Sayısını Nasıl Etkiler?

Facebook otomatik video oynatma İzlenme sayıları üzerinde etkili olabilir. Kişiler bu uygulama ile video içeriklerinin daha fazla kullanıcı tarafından fark edilmesini sağlayabilir. Kullanıcıların haber akışlarının otomatik olarak görünmesini sağlar. Bu şekilde videonun ilk birkaç saniyesinin kullanıcı tarafından izlenmesini sağlar. Bu da görünürlüğü artıran önemli faktörlerden biridir.

Bir diğer etkisi ise etkileşim sağlamasıdır. Kullanıcılar doğrudan bu videoyu izlemeye maruz kalır. Böyle durumlarda izleyiciler videonun otomatik olarak oynatılması ile birlikte daha fazla izlemek isteyebilirler. Bu da yorum ya da beğeni yapması gibi olasılıkları artırır. Bunun yanında organik bir yayılma sağlar. Video içerikler kişilerden beğeni aldıkça ya da yorum yapıldıkça daha fazla kişiye ulaşır. Bu da videonun daha geniş bir alanda yayılmasına imkan tanır.

Facebook Otomatik Oynatmanın İçerik Üreticilerine Faydaları Neler?

Facebook otomatik video oynatma özelliğinin içerik üreticilerine birçok önemli faydasından bahsetmek mümkündür. Her şeyden önemlisi dikkat çekme açısından son derece önemlidir. Videolar kullanıcıların haber akışlarında otomatik olarak başladığı için kullanıcıların bir anda ilgisini çekebilir. Aynı zamanda izlenme sayısının artış göstermesinde de önemli bir yere sahiptir. Kullanıcılar videoların bir kısmını izlese de bu izlenme sayısına etki eder.

Etkileşimi artırdığı gibi görünürlük konusunda da önemli bir artış sağlanır. Otomatik oynatma ve içerik üreticilerinin videolarının daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkı sağlar. Otomatik oynatılması kullanıcılar açısından başlık ya da açıklama okumadan video kısmını izleme şansı bulabilirler. Pazarlamaya da etkisi yüksektir. Ne kadar çok izlenir ise içerik üreticisinin o kadar yüksek prestiji olacaktır.

Facebook'ta Otomatik Video Oynatma Kullanıcı Gizliliği İçin Riskli mi?

Facebook'ta otomatik video oynatma kullanıcı gizliliği için bir risk bulunmadığı söylenebilir. Kişilerin en çok endişe duyacağı konu veri kullanımı olur. Bu videolar eğer mobil veri açıkken açılıyor ise muhtemelen mobil verinizin kullanılmasına neden olur. Aynı zamanda kullanıcı alışkanlıklarını etkilediği için de risk barındırdığı düşünülebilir. Kişiler gizlilik ayarları kısmından özelleştirme yaparak otomatik oynatma özelliğini kapatabilirler. Bu şekilde herhangi bir risk de kalmayacaktır.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER