Konya’da turşuluk biberin fiyat arttı!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da turşuluk biberin fiyat arttı!
Kış ayına sayılı günler kala ev hanımları kışlık ihtiyaçlarını hazırlamaya devam ediyor. Hazırlanan gıdaların arasında turşuluk ürünlerde acı biber büyük ilgi görmekte. Konya’da kurulan pazarlarda turşuluk ürünler tezgâhlardaki yerlerini almaya başladı.

Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu bilinen ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan turşu ürünleri Konya'da tezgahlarda yerini aldı.Son baharla birlikte evlerde kışlık gıda hazırlığı başladı. Vatandaşlar salça, konserve, turşu gibi gıda hazırlıklarını yapıyor. Pazarlarda da salçalık domates ve turşuluk biber, turşuluk salatalık, lahana, fasulye gibi ürünler vatandaşlar tarafından tercih edilmeye başlandı.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Zararlı mide bakterilerin gelişimini engelleyen hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelen turşuluk biber kışın sofraların vazgeçilmezi oluyor. Kış dönemine hazırlık yapmaya şimdiden koyulan ev hanımları turşuluk biberlere rağbet gösteriyor.

7 ÇEŞİT ACI BİBER VAR

Turşuluk sezonu yavaş yavaş başladı. Bu yıl acı biber vatandaşlar tarafından geçen senelere göre istek daha fazla arttı. Turşuluk biberler tezgahlarda 7 çeşit olarak bulunmakta. Meksika biberi, beyaz fındık biberi, yeşil fındık biberi, Şili biberi ve balık biberi gibi çeşitler var.

KONYA'DA TURŞULUK BİBER KAÇ TL?

Konya'da vatandaşlar turşuluk malzeme alışverişine yavaş yavaş başladı. Vatandaşlar bu yıl tatlı biber yerine acı biberi tercih ediyorlar. Konya'da tezgâhlarda bulunan beyaz fındık biberinin kilosu ortalama 20-30 lira, yeşil fındık biberi ortalama 15-20 lira, balık acı biberi ise ortalama 30-40 liradan satılıyor.

BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Malzemeler

-500 gr yeşil biber (sivri ya da kıl biber olabilir)

-1 litre kaynamış sıcak su (içme suyu) yarım su bardağı üzüm sirkesi

-3 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz) yarım limonun suyu (isteğe göre)

-1 tatlı kaşığı toz şeker dereotu ya da maydanoz

-1 yemek kaşığı nohut

-1 baş sarımsak

-1 kiloluk cam kavanoz

BİBER TURŞUSU YAPIMI

1 litre sıcak suyu uygun büyüklükteki bir ölçü kabına ya da karıştırma kasesine aldıktan sonra içine sirke, limon suyu, tuz ve şekeri ilave ederek tuz eriyinceye kadar karıştırın.

Tuz eriyince soğuması için kenara alın ve kavanozun dibine biraz nohut atın.

Yıkayıp ikiye böldüğünüz ya da bıçakla deldiğiniz yeşil biberleri ve ayıkladığınız bütün sarımsakları kavanoza yerleştirin.

Turşu suyunu ilave edin, biberlerin aralarında hava kalmaması için hafifçe sallayın, üzerine dereotu ya da maydanoz yapraklarını koyarak bastırın.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederek 10 gün sonra tadına bakın. 

(Mustafa İlker Şen)

 

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya turşu #Konya turşuluk biber #Biber turşusu #Turşu #KONYA HABERLERİ #Konya biber turşusu yapımı #Turşu yapımı #Konya biber fiyatları #Konya biber fiyatı #Konya turşuluk biber fiyatı #Turşuluk biber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER