Konyalılar o tarihte gökyüzüne bakın! Bulursanız servet değerinde

- Güncelleme Tarihi:

 Konyalılar o tarihte gökyüzüne bakın! Bulursanız servet değerinde
Gökyüzü meraklıları ve astronomi tutkunları için heyecanlı güne sayılı günler kaldı. Eva Meteor Yağmuru Konya’da görülecek. Göktaşının düştüğü yeri bulursanız çok para kazanacaksınız.

Göktaşı yağmurları nadir ve heyecan verici bir doğa olaylarıdır. Türkiye, gökyüzünde görülmeyi bekleyen büyüleyici bir olaya hazırlanıyor. Konya'da görülecek olan Eva meteor yağmuruna sayılı günler kaldı.

Meteor yağmuru nedir?

Meteor yağmuru, Dünya'nın yörüngesinin kuyruklu yıldızların veya asteroidlerin kalıntıları ile kesiştiği bir zaman diliminde meydana gelen doğa olayı. Bu kalıntılar, uzayda dolaşan kuyruklu yıldızlar veya asteroidler tarafından geride bırakılan toz, kum ve küçük taş parçacıklarından oluşuyor. Dünya'nın bu parçacıkların yörüngesiyle kesiştiği bir dönemde, bu parçacıklar atmosfere girdiğinde hızla yanmaya başlarlar ve göktaşları olarak adlandırılan parlak izler bırakarak atmosferin içine girerler.

Meteor yağmurundan kazançlı çıkabilirsiniz

Bu meteor yağmurunun önemli bir bölümü okyanuslara, geri kalanlarıysa insanlar tarafından yaşanmayan yerlere düşüyor.  Dikkatli bir gezginseniz, bunlardan birine denk gelme ihtimaliniz bulunmaktadır. Bulduğunuz bu taşlar para karşılığında satılıyor.

Uzmanlar meteor yağmuru için gün verdi

Uzmanlar, bu olayın gökyüzünde görüleceği tarihi belirlediler ve heyecan verici detaylar paylaştılar.

Eva Meteor Yağmuru Ne Zaman Başlayacak?

Meteoroloji ve astronomi uzmanları, "Eva Meteor Yağmuru" adını verdikleri bu göktaşı yağmurunun 15 Eylül 2023 tarihinde gece 22:00 ile 04:00 arasında Türkiye semalarından kolayca görülebileceğini belirttiler.

Konya'da izlenebilecek en iyi yerler

Şüphesiz bu doğa olayına herkes tanıklık etmek istiyor fakat şehrin merkezi ışık bakımından çok yoğun olduğu için izlenebilmesi pek mümkün olmuyor. O yüzden vatandaşların tercihi ışıktan mümkün olduğunca uzak olacak yerler tercih ediliyor. Bizde size bu görsel şölene daha iyi tanıklık edebilmeniz için Konya'da en iyi izlenebilecek yerleri derledik. İşte, izlenebilecek en iyi yerler:

-Kent ormanı

-Akyokuş seyir tepesi

-Mekke gölü

-Seyir terası

-Sille seyir tepesi

Ve bunun gibi Konya'nın birçok yerinde bu görsel şölene tanıklık edebilirsiniz.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya meteor yağmuru #Meteor yağmuru #Eva meteor yağmuru

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • S
    Samet
    1 yıl önce

    Bulursak çok para kazanacağız

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • KD
    Katolikler düşmanıyım.
    1 yıl önce

    Dikkatimi çekti de ,yazılarınızda insanların yaşadığı ekonomik zorlukları ve yapılan -yapılacak zamlarından hiç bahsetmiyorsunuz . Yoksa Erdoğan bey den mi korkuyorsunuz. Sadece Cenabı Allah 'tan korkun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”