Konya’da nane fiyatı belli oldu!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da nane fiyatı belli oldu!
Hasadı başlayan nanenin, hoş kokusu ve aromatik tadıyla mutfakların en sevilen otlarından. Yemeklere ve içeceklere ayrı bir tat katıyor.

Türkiye'de rengi ve kokusu ile herkesin beğenisini kazanan nanenin Konya'da fiyatı belli oldu. Tarlda genelinde yüzlerce işçi, sabahın erken saatlerinde nane ekili arazilere gelerek zorlu mesaiye başlıyor.

Her mutfakta yer alan, şeker, sakız ve ilaç sanayisinde de kullanılan nanenin üretimi az olsa da Konya'da da üretiliyor. Hasadına başlanan nane yılda 4 kez ürün veriyor.

Nanenin zorlu yolculuğu

Bir hafta süren kuruma işleminin ardından nane, bu kez çöp ve yapraklarından ayrılıyor ve elekten geçirilerek içindeki tozdan arındırılarak aracılara teslim ediliyor. İşletmelerde paketlenen nane, baharatçılar ile marketlere ulaştırılarak tüketiciye sunuluyor.

8-10 yıl arayla ürün alınıyor

Nane bir defa ekilen ve 8-10 yıl arası ürün alınan suyu ve gübresi bol verildikçe mahsulü artan önemli bir tarım ürünü.  Nane sürekli sulanması gereken bir ürün olduğundan ve gübrelenmesi gerektiğinden dolayı artan su ve gübre fiyatları yüzünden üreticiyi zorluyor.

Nane baştan sonra el işçiliği ile yapılan bir ürün. Nanedeki kalitenin artması için bol suya, gübreye ve bol güneşe ihtiyaç duyuyor.

Konya nane fiyatı belli oldu

Tarladan kilosu 55-60 TL'ye çıkarken nane marketlerde kilosu ortalama 200 TL'den satışa sunuluyor. Nanenin Konya hal fiyatı ise demet olarak 3 liradan, en yüksek 6 liradan satışa sunuluyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberleri #Konya ekonomi #Konya nane #Nane hasadı #Konya nane fiyatı #Konya nane hasadı #Konya haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • SO
    Sinem öztürk
    1 yıl önce

    Nanenin fiyatı niye yüksek bu kadar?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER