Emekliler dikkat! Kök aylıklara zam hesabı başladı. En düşük emekli maaşına düzenleme olacak mı? Kök aylıklara zam hesabı nasıl yapılır?

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Emekliler dikkat! Kök aylıklara zam hesabı başladı. En düşük emekli maaşına düzenleme olacak mı? Kök aylıklara zam hesabı nasıl yapılır?
Temmuz ayı itibarıyla emeklilerin ara zam oranları belirlendi. Buna göre emekliler yüzde 24.73 oranında zam alacaklar. Enflasyon farkları kök aylıklar üzerine yansıyacak. Milyonlarca emekli yeni maaşlarını kök aylıkları üzerinden hesaplamaya başladı. Ancak en düşük emekli maaşı halihazırda 10 bin TL seviyesinde bulunuyor. Peki en düşük emekli aylığına bir düzenleme bekleniyor mu? İşte detaylar...

Milyonlarca memur ve emeklinin yeni dönem zamlı maaşları belli oldu. Emeklilere yüzde 24.73, memurlara ise yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. Emekliler kök aylıkları üzerinden yapılan zam oranını hesaplamaya başladılar.

Ancak, kök aylığı 8 bin 17 TL'nin üzerinde olanlar zamdan tam anlamıyla yararlanabilecek. En düşük emekli aylığına bir güncelleme yapılmazsa bazı gruplar zam farkından faydalanamayacak.

emekli maaşı zammı

En Düşük Emekli Maaşına Düzenleme Olacak mı?

SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam aldı.

Şu anda memur emeklilerinin zam oranlarının SSK ve Bağkur emeklilerine eşitlenmesi mümkün değil.

Şimdiye kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir açıklama gelmedi.

emekli maaşı zammı

Emekliler Yeni Maaşlarını Nasıl Hesaplayabilir?

15 milyon emeklinin 3 milyon 800 bini en düşük emekli maaşı alıyor. Bu kapsamda değerlendirecek olursak, kişiler kök maaşlarını hesaplamak için e-Devlet'e giriş yaparak prime esas kazanç tutarlarını yüzde 24.73 oranında artırarak yeni aylıklarını hesaplayabilirler.

Şu anda kök aylığı 8 bin 17 TL olan kişilere yüzde 24.73 artış yapıldığında bu, 10 bin TL'ye denk geliyor. 8 bin 17 TL ve altında maaş alan kişilerin maaş farkları 10 bin TL'ye tamamlandığı için zam farkı gerçekleşmiyor. 8 bin 17 TL'den daha fazla kök aylığı olan bir kişiye maaş farkı yansıyor diyebiliriz.

emekli maaşı zammı

Kök Aylıklarda Örnek Hesap

Örnek vermek gerekirse, bir kişinin kök maaşı 9 bin TL ise yüzde 24.73 artışla bu miktar 11 bin 225 TL'ye çıkıyor. Bir kişinin kök maaşı 9 bin 500 TL ise 11 bin 849 TL yapıyor.

emekli maaşı zammı

En Düşük Emekli Aylığına Düzenleme Olacak mı?

Şu an itibarıyla bir açıklama yok. Meclis kapanana kadar bir açıklama bekleniyor. Temmuz ayına kadar bir düzenleme olmazsa, en azından eylül ayında yüksek enflasyonist ortamdan dolayı tekrar değerlendirme yapılabilir. Eylül ayında Meclis'in yeniden açılmasıyla birlikte en düşük emekli aylığına bir düzenleme yapılabilir.

Bu yıl emekliler yılı ilan edildi ve emeklilerin alım gücünü artırmak için TCDD'de indirim, otobüslerde indirim gibi destekler sağlandı.

  • #emekli #emekli maaşı #zam #maaş zammı #2024 emekli zammı #kök maaş zammı #emekli maaşı ne kadar #2024 emekli maaşı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER