İşin uzmanı Prof. Konya’yı uyardı! Sezon kötü bitecek

 İşin uzmanı Prof. Konya’yı uyardı! Sezon kötü bitecek

Karsız kış, yağmursuz bahar, tarlaları talan eden fareler, hastalıklar derken çok zor bir sezon geçiren Konya çiftçisi yine kötü bir haber daha aldı. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü etkili olan fırtına sonrası beklenen yağmur da gelmedi, şiddetli rüzgar tarlanın mevcut nemini de uçurdu. 

Çok zor günler kapıda!

Konya tarımını an be an sahadan takip eden Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, fırtına sonrası tekrar kırsala inerek durum incelemesi yaptı. 

Gözlemlerini sosyal medya hesabından paylaşah Prof. Dr. Soylu kötü haberi verdi. 

Bitkiler stresi girdi! 

Prof. Dr. Süleyman Soylu tarladan çektiği fotoğrafları paylaşarak şu notu düştü; 

"Konya Ovası'nda kıraç alanlarda geçtiğimiz günlerdeki şiddetli lodos yağış bırakmayıp, bir de olan nemi de uçurunca bitkiler iyice strese girmeye başladı. Maalesef kıraç alanlarda bitki çıkışı ve gelişimi yönünden çok iyi başlayan sezon kötü bitecek gibi duruyor.” 

Su vanaları sonuna kadar açık!

Konya çiftçisi bir yandan ekim telaşında bir yandan da tarladaki ürününü sulamanın derdindi. Yağmurların gelmemesi nedeniyle oluşan bu ağır iş yükü altında ezilen üreticileri daha zorlu günler bekliyor.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya tarım #Konya hava durumu

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • I
    İnsan
    10 gün önce

    Tek çare günahlarımıza bol bol Tevbe etmeliyiz

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • T
    Tahsin
    10 gün önce

    Faiz ve zinanın olduğu yere taş yapmadığına şükretmek gerek.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER