Bursa’nın en güzel ilçesi il oldu! 83 84 85 plakalı ilçelerde listede!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Bursa’nın en güzel ilçesi il oldu! 83 84 85 plakalı ilçelerde listede!

Türkiye'nin il olmaya en yakın 24 ilçesi seçildi. Aralarında Bursa'da var. Bursa'nın en güzel ilçesi il olmaya aday.. İşte il olacak ilçeler listesi..

Bursa'nın en güzel ilçesi il olmaya aday!

Türkiye'nin 82 83 84 ve 85 plakalı ilçeleri listelendi. Listede Konya, Diyarbakır, Hatay, Antalya dahil 24 ilçe bulunuyor. Bazı ilçeler il olma şartlarını karşılamakta. Haritadan seçilen 24 ilçe arasında Bursa'nın İnegöl ilçesi de yer alıyor.  

Neden İnegöl?

İnegöl, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde, Bursa iline bağlı bir ilçedir. Bursa şehir merkezine yaklaşık 47 kilometre uzaklıktadır. Doğusunda Bilecik, güneydoğusunda Eskişehir illeri, batısında Yenişehir ve Kestel ilçeleri, güneyinde Kütahya ili, kuzeyinde ise İznik Gölü ve Orhangazi ilçesi ile komşudur. İnegöl tarihi zenginlikleri, gelişmiş sanayisi ve doğal güzellikleri ile Bursa'nın önemli ilçelerinden biridir. Mobilya üretimi ile Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden biri olan İnegöl, aynı zamanda tarım, turizm ve eğitim alanlarında da önemli bir yere sahiptir.

İşte il olmaya en yakın ilçeler;

Siverek, Şanlıurfa

İskenderun, Hatay

İskenderun, Hatay'ın nüfus bakımından 2. büyük ilçesidir. Nüfusu 248.335 kişidir. İlçe Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olup bu bakımdan deniz ticaretinde önemli bir konumdadır. MÖ 333 yılında, Büyük İskender'in İssos yakınlarında kazandığı zaferden sonra Alexandreia adıyla kurulmuştur. 

Bandırma, Balıkesir

Bandırma, Marmara Denizi'nin güneyinde, Bandırma Körfezi'nin en iç kısmında merkezlenen Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Altıeylül ve Karesi'nin ardından, nüfus bakımından Balıkesir'in üçüncü büyük ilçesidir.

Akhisar, Manisa

Akhisar, Manisa'nın bir ilçesidir. Şehir merkezinde on dört mahallesi, kırsalda doksan altı köyü bulunan Akhisar, 177.419 kişilik nüfusu ile Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yüksek, Türkiye'nin ise yüz otuz sekizinci nüfusu en yüksek ilçesidir.

Edremit, Balıkesir

Edremit, Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Cizre, Şırnak

Çorlu, Tekirdağ

Elbistan, Kahramanmaraş

Ereğli, Konya

Konya'ya 150 kilometre uzaklıkta olan ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 153 bin 849 nüfusu olan Ereğli, il merkezine uzaklığı ve nüfusu il olmak için istenen kriterlere uyuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da iyi olan Ereğli il olmaya aday olan ilçelerin arasında gösteriliyor. 

Ergani, Diyarbakır

Alanya, Antalya

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'ndeki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve TÜİK nüfus verilerine göre 2022'de nüfusu 364.180 kişidir.

Fethiye, Muğla

Yüksekova, Hakkari

Manavgat, Antalya

Manavgat, Antalya ilinin ilçesidir. Manavgat Şelalesi, Türkiye'nin en düzenli akan akarsuyu Manavgat Irmağı kadirindedir. İlçe nüfusu 252.941'dir. İlçe merkezinin 2008 nüfusu 76.605, 2012 nüfusu ise 99.254'tür.

İnegöl, Bursa

İnegöl, Bursa iline bağlı ilçedir. Marmara Bölgesi içinde yer almaktadır. Her mevsim bambaşka güzellikleriyle farklı mekanları keşfedebileceğin İnegöl, gezilecek yerler açısından da oldukça zengin. Bursa'ya 58 kilometre uzaklıkta yer alan İnegöl, doğal güzelliklerinin yanı sıra sanayisi, mobilyaları ve dillere destan İnegöl köftesiyle de oldukça meşhur.

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Lüleburgaz, Kırklareli

Ünye, Ordu

Nazilli, Aydın

Kozan, Adana

Kozan, Adana ilinin bir ilçesidir. Adana ovasının Yukarı Ova denilen kısmında düz arazinin tepelik bölgeye geçtiği kesimde kurulmuş olup, il merkezine uzaklığı 73 km'dir. İlçe kuzeyde Kayseri, Yahyalı, Feke, Saimbeyli; doğuda Osmaniye, Kadirli; güneyde Ceyhan, İmamoğlu; Batıda Aladağ ilçeleriyle çevrilmiştir.

Polatlı, Ankara

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

 

  • #bursa #bursa haber #bursa haberleri #bursadan haberler #il #ilçe #Konya #Diyarbakır #Hatay #Antalya #inegöl

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • T
    TURİSY
    42 gün önce

    Bursa çok önemli ve öezel bir şehir halen il olmamaış ilçelerimin olması üzücü

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER