Bal porsuğu gerçekleri! Karizma ve cesaretin vücut bulmuş hali

- Güncelleme Tarihi:

 Bal porsuğu gerçekleri! Karizma ve cesaretin vücut bulmuş hali
Türkiye’de genellikle trafik kazalarında can vermiş haliyle görülen ama Afrika düzlüklerinin kelek keseni olarak nam salan bal porsukları hayvanlar aleminin en cesur hayvanlarından biridir.

60-70 santimetrelik boyu 15 kilogramlık cüssesine aldırmadan aslana, kaplana, leoparlara kafa tutan bal porsuğu mermiye kafa atabilecek kadar gözü kara bir hayvan olarak tanınıyor.

Küçük ama etkili güç: Bal porsuğu

Belgesel yapımcılarının sürekli takibinde olan bal porsukları daha çok küçük kemirgenler ve böcek ve sürüngenlerle beslense de mevzu delikanlılık olunca değme avcılara şapka çıkartıyor. 

Cesareti Guinness Dünya Rekorları kitabına girdi!

Derisi kalın olduğu için öldürücü ısırıkları toplu iğne batması gibi hisseden, kaslı yapısı, kalın ensesi ve çevikliği ile doğadaki düşmanlarına geri adım attıran bal porsuğu, Guinness Dünya Rekorlarının 2002 basımında dünyanın en korkusuz hayvanı olarak girdi.

Zehirli yılanları zorlanmadan avlayan, önüne çıkan büyük kedileri kışkırtarak savaşa zorlayan bal porsuğu 

Savaşmak için doğdu!

Küçük kafası, minik gözleri ve belirgin olmayan kulakları sayesinde saldırılardan minimum hasar gören, 20 parmağındaki uzun pençeler ve sivri dişleriyle rakibine derin yaralar açabilen bal porsukları tam bir savaş makinesidir.

Aslan ve sırtlanlarla olan karşılaşmalarında kaçmayıp savaştığı defalarca görüntülendi.

Zaman zaman av konumuna da düşen bu atletik hayvan sonunda ölse de sonuna kadar mücadelesini verip düşmanına büyük zarar veriyor. 

Yalnız yaşa yalnız öl!

Çiftleşme dönemlerinde birlikte avlandıkları görülse de bal porsukları genelde yalnız yaşar.

10 dakikada toprağa tünel açabilen bu becerikli madenciler yuvalarına girmeye çalışan hayvanları da asla affetmez.

Yaban domuzları ve meraklı dev mandaları korkutup kaçırmada ustalaşmıştır.

Bala olan düşkünlüğü ile bu adı alan bal porsuğu arı sokmasını, yılan ısırığını ve kirpi dikenini neredeyse hissetmeyecek kadar gözü kara bir hayvandır.

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Bal porsuğu #Guinness Dünya Rekorları #en cesur hayvan

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”