Konya’nın bir ilçesinde şikayetler arttı! Gece boyunca devam edecek

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın bir ilçesinde şikayetler arttı! Gece boyunca devam edecek
Konya’nın bir ilçesinde sinek şikâyetlerinin artmasıyla belediye işe koyuldu. Çalışmaların gece boyunca süreceği söylendi. İşte detaylar..

Sinek şikayetleri arttı: Maksimum ilaçlama programı uygulanıyor! 

Konya'nın Karatay ilçesinde sinek şikayetlerinin artmasına üzerine belediye yetkilileri işe koyuldu. İlçede Nisan ayında başlanan ilaçlama faaliyeteler Haziran ayının başından itibaren de devam ediyor. Belediye Başkanı Kılca maksimum ilaçlama programının uygulandığını söyledi.

SOKAK SOKAK İLAÇLAMA YAPILIYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çalışmaların gece boyunca devam edeceğinİ ekledi. Sokak sokak ekipler ilaçlama yapıyor.

İşte ilaçlama çalışmaları;

Başkan Kılca paylaşımında;

"Nisan ayında başlattığımız ilaçlama faaliyetlerimizi sıcaklıkların yükseldiği Haziran ayının başından itibaren sık ve yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Hemşehrilerimin sinek şikayetlerini anlıyorum. Sahada yapılabilecek maksimum ilaçlama programının uygulandığını da belirtmek istiyorum. Tüm araçlarımız sokak sokak ilaçlama yapıyor. Gecenin geç saatlerine kadar da bu işlemlerimiz devam ediyor.'' İfadelerini kullandı. 

HALK SAĞLIĞI İÇİN EKİPLER 7/24 SAHADA

Halk sağlığını korumak ve zararlı haşerelerin önüne geçmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını belirlenen tüm noktalarda gerçekleştiren Karatay Belediyesi, ilaçlama uygulamasını Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütüyor. İlaçlama çalışmaları tüm mahallelerde ve sokaklarda ULV cihazlı araçlarla, uygun saatlerde ve insan kalabalığının en az olduğu zamanlarda gerçekleştiriliyor. Ekip ve araç sayısının güçlendirildiği çalışmalar 22 personel ve 12 araç ile yürütülüyor. İlaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek ürünler kullanılıyor. İlaçlama çalışmalarına daha önce haşerelerin üreyebileceği bölgelerde başlayan ekipler larva döneminde de yoğun bir çalışma yürütmüştü.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI

İlçe genelindeki cadde ve sokakları titizlikle ilaçlayarak vatandaşların huzur içinde vakit geçirmelerini sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yaşayan vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmeleri için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini aktardı. 

TALEPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

İlaçlama faaliyetlerinin Karatay'ın tüm mahallelerinde çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden sürdürüldüğünü belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri yapılan çalışmaları halk sağlığına yönelik olduğunu kaydetti. Öte yandan yetkililer yaz ayları boyunca rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarının bilgisini verdi.

PARKLARDA VE YEŞİL ALANLARDA DA YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ağaçlarda yaprak bitki, haşere, mantar ve böcek olmaması için tüm park ve bahçelerde doğanın dengesine uygun ve insan sağlığına zararlı olmayan kimyasallarla ilaçlama çalışmaları yapıyor. İnsan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar kapsamında karasinek, sivrisineğe karşı; hava şartlarına bağlı olarak Kasım ayına kadar Karatay'ın tamamında mücadele devam edecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • I
    İnsanoğlu
    94 gün önce

    Selçuklu da sinek dolu ilaçlamalar yetersiz

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • HH
    Hakkın Hamisi
    94 gün önce

    Ben ilaçlaması ilac ole yapıldığını sanmıyorum. Su

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • HH
    Hakkın Hamisi
    94 gün önce

    Sokaklar BOK kokuyor Bok

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER