Konya, Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri ve mısır üretimi açısından da büyük bir yere sahip.
Verimli toprakları ve iklim koşulları sayesinde her yıl Konya'da yüksek miktarda mısır üretimi gerçekleştirilmektedir. Mısır, hem iç tüketim hem de sanayi için önemli bir ürün olup, özellikle hayvancılık sektöründe kullanılan mısır silajı ve gıda sanayisinde yer alan ürünler açısından değerlidir.
Mısır hasadı hızlanacak
Hasat dönemi genellikle sonbahar aylarına denk gelmekte olup, verim ve kalite, hava koşullarına ve sulama sistemlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Konya'da bu yıl mısır hasadının geçen yıla göre erken bitmesi bekleniyor.
Uzman isim mısır ekim alanlarını inceledi
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, mısır üretim alanlarında gerçekleştirdiği incelemelerde dane nemlerinin geçen yıla göre belirgin şekilde düşük olduğunu gözlemledi.
"Bu yıl 20-25 günlük bir erkencilik olacak gibi''
Soylu şu ifadelere yer verdi; "Dün gezdiğimiz mısır ekim alanlarında dane nemlerinin geçen yıla göre oldukça düşük olduğunu gözlemledik. Bu yıl 20-25 günlük bir erkencilik olacak gibi. Önümüzdeki 15 gün içinde mısır hasadının hızlanacağını tahmin ediyoruz.''
(Mustafa İlker Şen)