Konya’da şeker pancarı hasadı başladı!

 Konya’da şeker pancarı hasadı başladı!
Türkiye’nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya’da, Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarında 2024-2025 yılı şeker alım kampanyası ile şeker pancarı hasadı başladı.

Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarında 2024-2025 pancar alım kampanyası 26 Eylül Perşembe günü başladı. Konya Şeker'in 71'inci ve Çumra Şeker'in ise 21'inci pancar alım kampanyasıyla birlikte Konyalı çiftçilerin şeker pancarı telaşı başladı.

PANCAR MESAİSİ BAŞLADI

Türkiye'de şeker pancarı üretiminde ilk sırada yer alan Konya'da şeker pancarı hasadı, ilerleyen günlerde hızlanması bekleniliyor. Çiftçiler tarafından tarlada gece gündüz yoğun mesai yapılarak şeker pancarı, makine yardımıyla sökülüyor.

SÖKÜLEN PANCARLAR FABRİKALARA TAŞINIYOR

Makine yardımıyla sökümü yapılan şeker pancarı, kamyonlara yüklenerek Konya Şeker ve Çumra Şeker'in yolunu tutuyor. Türkiye, şeker pancarı ihtiyacının büyük bir bölümünü Konya'dan karşılıyor.

"BU YIL PANCARDA VERİM OLDUKÇA İYİ”

Bu yıl pancarın veriminin iyi olduğunu aktaran PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu,, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu yıl 4 milyon ton gibi fireli pancar beklentimiz var. 3 milyon 600- 650 bin ton gibi bir pancar girişi olacağını ön görüyoruz.  Çiftçimizle yaptığım görüşmeler neticesinde pancarın verimli olduğunu söylüyorlar. Aldığımız numunelerde de verimin iyi olduğunu görüyoruz. İnşallah bereketli bir yıl geçiririz. 2024- 2025 yılı kampanyamız hayırlı uğurlu olsun.”

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER