Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük şehri olan Konya, 31 ilçeden oluşuyor.
Konya'nın bazı ilçeleri birçok şehirden büyük ve kalabalık olsa da hem nüfus hem de toprak bakımından küçük ilçeleri de var.
Bozkırın ortasında Akdeniz iklimi!
Konya'nın güney ilçelerinde Akdeniz iklimi hüküm sürüyor. Orta Toroslarda, Taşeli Platosunda, Göksu Vadisi Kanyonları üzerinde kurulmuş
Konya'nın Taşkent ilçesi de şehrin Akdeniz iklimine yakın ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.
Osmanlı himayesine geçti!
1150 yılında konargöçer hayatı bırakan Türkmenler yerleşik hayata geçmek için Taşkent'i seçti! Taşkent bu tarihte köy haline geldi. Kurulan bu köye yaşlıların bir isim vermesi istendi. Köyün adı, yaşlılar tarafından Pirikondu olarak belirlendi ve köy bu isimle anılmaya başlandı. Fatih Sultan Mehmet'in Karamonoğulları beyliğini yıkması sonrası Pirlerkondu da Osmanlı himayesine geçerek 1912 yılında belediyelik oldu, ardından da ilçeliğe kadar yükseldi.
İsmini vali değiştirdi!
Cumhuriyetin ilanından sonra Pirlerkondu'yu Konya'ya bağlayan karayolu yapıldı. Dönemin Konya Valisi İsmail İzzet Bey Pirlerkondu ismini değiştirerek 1934 yılında buraya Taşkent adını verdi. O dönemde nahiye olan Taşkent, 1960 yılından sonra ilçe yapılacaktı ama bu vazgeçildi. Nahiye (kasaba) kalan Taşkent, 04 Temmuz 1987'de ilçe oldu ve bu karar 11 Ağustos 1988 tarihinde fiilen hayata geçirildi.