Konya’daki bu bahçeyi görmeyen kaldı mı? 190 farklı çeşit 50 bin adet Saraylarda bile yok

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’daki bu bahçeyi görmeyen kaldı mı? 190 farklı çeşit 50 bin adet Saraylarda bile yok

Yıllardır bahar ve yaz mevsimlerinde çiçeklere bezenen Konya'da kurulan gün bahçesi güzelliğiyle insanları büyülüyor. 

Renk cümbüşü var!

Karatay Belediyesi tarafından 2023 yılında Konya'ya kazandırılan Karatay Mevlana Gül Bahçesi Parkı 2. sezonunu açtı. Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde, açılış hazırlığı yapılan lavanta bahçesinin hemen karşısında bulunan gül bahçesi 14 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. 

Binlerce gül ile görsel şölen!

Mevlana Gül Bahçesinde 190 farklı çeşitte toplam 50 bin adet gül bulunuyor. Hem görsel açıdan insanları büyüleyen bahçe mis gibi kokusuyla da ziyaretçilerini mest ediyor. 

Girişler ücretsiz!

Karatay Belediyesi tarafından dekore edilen bahçede güllerin yanı sıra çok sayıda obje de bulunuyor. Güller ve dekorları ile stüdyoyu andıran bahçede her gün on binlerce fotoğraf çekiliyor. 

Görmeyen kalmasın!

Herkesi Karatay Mevlana Gül Bahçesi Parkı'na davet eden Başkan Hasan Kılca "Güllerimiz açtı ve bahçemiz rengarenk görüntüsüne büründü. 28 Mayıs'ta ikinci sezonunu açan bahçemize yoğun ilgi var. Gül bizim inancımızda önemlidir ve bize Peygamber Efendimizi hatırlatır. Yine ismini verdiğimiz Hz. Mevlana'nın eserlerinde, gülden sıkça bahsedilir. Gül Bahçemizde 14 bin metrekarelik alanda 190 çeşit gülümüz var. Bahçemiz ile gülleri sevdirmeye ve farklı gülleri tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu güzelliği paylaşmak için tüm hemşerilerimizi bahçemize davet ediyorum.” dedi.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HS
    Hüdaverdi selçuk
    5 gün önce

    Sayın Belediye başkanı siz bu tür ve görsel yerlere lale devri misali insanlardan toplanan emlak vergi paralarını saçmaya devam ediyorsunuz sonuç da bu geçici görsel bir durum asıl üretim yaparak ve iş istihdam ı sağlayacak tesisler kurmanız daha iyi olmazmı bu vesileyle hem insanımıza iş imkanı hemde belediyeye gelir elde etmiş olursunuz.Tavsiyemdir.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (5)
  • MD
    Mesut degil
    5 gün önce

    Sayin baskan; Karatay a acil! - Büyük avm ( kule kent novada gibi) - Ailecek oturulabilecek mahalle parkları ( kamelya, havuzlu, oyun parkli) - Aqua Park - Kütüphane - Yeni şehir meydanları ve mağazalar zaferdeki gibi.( tüm konya burda) - Ve ulaşım adları yapın lütfen! Şehir içine büyüyor resmen. Açılın biraz yaw. Karatayda ne büyük potansiyel var ama icraat yok!

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER