Konya’da okulun bahçesinden 19 ağaç kesilmişti! Belediyeden açıklama geldi

 Konya’da okulun bahçesinden 19 ağaç kesilmişti! Belediyeden açıklama geldi

Konya'nın Kulu ilçesinde, Alparslan İlkokulu'nun bahçesinde 19 ağacın kesildiği görüntüler, geçtiğimiz günlerde büyük tepkilere yol açtı. Bu olayın ardından Kulu Belediyesi bir açıklama yaptı.

Ağaç kesimine belediyeden açıklama geldi

Sosyal medya hesabından açıklamayı paylaşan Kulu Belediyesi şu ifadelere yer verdi;

"Alparslan İlkokulu bahçesinde yapılan ağaç kesim işlemi ile ilgili sosyal medya platformlarında dolaşan yanlış bilgilere yönelik açıklama yapma gereği doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Kulu Belediyesi'nin bu konuda herhangi bir çalışması veya yetkisi bulunmamaktadır. Söz konusu kesim işlemi, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün raporu doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Rapor, okul binasının yapısal güvenliğini tehdit eden 19 adet ağacın köklerinin binanın temelinde oturmalara ve çatlaklara neden olduğunu tespit etmiştir. Bu nedenle, ağaçların kesilmesi ve köklerinin alınması, ardından da oluşan boşlukların tamir harcı ile doldurulması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca, ilgili tüm kurumlardan alınan raporlarda okulun ön tarafında bulunan 6 adet karaçam ve 13 adet sedir ağacının temel yapıya zarar verebileceği gerekçesiyle kesilmesinin uygun olduğu bildirilmiştir. Bu kararlar, tamamen yetkili mercilerin uzman raporlarına dayanmaktadır.

Belediyemiz bu sürece dahil olmamış, kesim işlemleri tamamen ilgili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Alınan bu kararların hepsi okul binasının güvenliği ve öğrencilerimizin sağlığı göz önünde bulundurularak verilmiştir. Kulu Belediyesi olarak, bu konuda herhangi bir yetkimiz ve müdahalemiz olmadığını, tüm işlemlerin gerekli izin ve incelemeler sonucunda gerçekleştirildiğini vurgulamak isteriz''.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER