40 yıllık mimar Konya’da bu işi yapıyor! Sıcak para kazanıyor

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

- Güncelleme Tarihi:

 40 yıllık mimar Konya’da bu işi yapıyor! Sıcak para kazanıyor

İstanbul'da 40 yıl mimarlık yapan Emine Bülüç, Konya'nın Bozkır İlçesine yerleşerek çiftçiliğe başladı.

Mega şehirden köye dönüş!

Konya Bozkırlı olan Emine Bülüç İstanbul'da mimar olarak yıllarca görev yaptı. İstanbul üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde mimarlıkta 40 yılın ardından emekli olan Bülüç, İstanbul'daki hayatını geride bırakarak baba ocağına geri döndü!

Konya'da çilekle tanıştı!

Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'ne yerleşen Emine Bülüç biradaki çilek tarlaları gördü. İlk kez gördüğü çilek tarlası çok ilgisini çekti. Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığı destek ile 10 dönümlük arazisinde çilek üretimine başlayan Emine Bülüç farklı bir hayata başladı.

Gününü tarlada geçiriyor!

Hiç bilmediği çilek üretiminde üretici-işveren konumuna yükselen Emine Bülüç çevresindeki kadınlara da örnek oluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çok fazla proje çalışması olduğunu kaydeden Emine Hanım herkesi üretim yapmaya çağırdı. 

Artık herkes onu tanıyor!

Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Durun Seçen de Emine Bülüç'ü Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesindeki tarlasında ziyaret etti. Çilek fideleri arasında hoş bir sohbet gerçekleştirildi. Emine Bülüç üretmeye ve kadın çiftçileri istihdam etmeye devam edecek.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • RA
    Raziye Akgül
    45 gün önce

    Takdire şayan bir çalisma ,toprak sevgi ve emegin karşiligini zayi etmez, ziyadesiyle verir yeter ki alın teri dökülsun .Emine hanimi ,Zeynep kardeşimi ve emek harcayan herkesi alınlarindan elkerinden öperim.Allah bereketiyle bol kazanc calisanlara sihhat afiyet cileklere de bol bol ürün vermeyi nasip etsin .tebrikler canlar

    • Cevapla
    • Begen (19)
    • Begenme (4)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER