DOLAR
38,45
EURO
43,75
STERLİN
51,61
GRAM
4.141,22
ÇEYREK
6.807,58
YARIM ALTIN
13.606,16
CUMHURİYET ALTINI
27.085,89

Ankara’da Gazzeli çocuklar anısına resim sergisi! Özel öğrenciler hazırladı

 Ankara’da Gazzeli çocuklar anısına resim sergisi! Özel öğrenciler hazırladı

Milli Eğitim Vakfı  Gökkuşağı Özel Eğitim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, Gazze'de hayatını kaybeden çocukların anısına yaptıkları eserlerden oluşan "Gazze Resim Sergisi" açıldı.

GAZZE ÇOCUK MEZARLIĞI OLMASIN!

Açılışın sunuculuğunu üstlenen serebral palsili öğrenciler, sergiyi, Gazze başta olmak üzere zulme uğrayan tüm insanlara ithaf ettiklerini belirterek, "Gazze çocuk mezarlığı olmasın. Dünyanın hiçbir yerinde masum çocuklar ölmesin" mesajı verdi.

26 ESER SERGİLENİYOR!

Serginin bu dünyaya değil, Gazze'de hayatını kaybeden masum çocukların dünyasına ait olduğunu vurgulamak amacıyla siyah renkte kırık makasların yer aldığı açılışta kurdele kesimi de gerçekleştirilmedi.

Filistin'de yaşamını yitiren çocuklar için dua edilmesinin ardından 36 öğrencinin çalışmalarıyla hazırlanan ve 26 eserden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından öğrenciler, hazırladıkları resimler hakkında katılımcılara bilgi verirken, sergi alanını gezen davetliler de eserlerin fotoğraflarını çekti.

30 NİSAN'A KADAR ZİYARETE AÇIK!

Okul Müdürü Arif Muzaffer Kul, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla farkındalık çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Geçen yıl öğrencilerin karnelerini balonlara bağlayarak Gazze'deki çocuklara destek mesajı gönderdiklerini anımsatan Kul, bu yıl da Gazze Resim Sergisi'ni düzenlediklerini belirtti.

Kul, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, İsrail'in düzenlediği saldırılardan kaynaklı, 'Filistin çocuk mezarlığı olmasın' düşüncesiyle yola çıktılar ve bir resim sergisi oluşturdular. Biz de bugün burada çok boyutlu tasarladığımız çalışmayla bu mesajı okulumuzdan başlayarak tüm ülkeye, tüm dünyaya vermeye çalıştık.

Okulumuz, yarı yarıya özel gereksinimli ve özel gereksinimi olmayan öğrencilerimizden oluşuyor. Serebral palsi tanılı çocuklarımızla serebral palsi tanısı olmayan, özel gereksinimi olmayan çocuklarımız birlikte çalıştı. Filistin ve Gazze'ye yönelik projelerimiz devam edecek. Buna hiçbir insanın kayıtsız kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Bizim burada anaokulundan ortaokula kadar öğrencilerimiz var. 36 aylıktan başlayan tüm çocuklarımızın 8. sınıf mezuniyetine kadar bu bilince sahip olmasını istiyoruz."

 

Kaynak: AA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER