E-gazete
TDED Konya Şubesi'yle İki Doğu İki Batı Derneği ve İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği ortaklığında düzenlenen Gazze paneline Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ertekin, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Gökalp konuşmacı olarak katılırken panelin yöneticiliğini Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve TDED Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Muammer Ulutürk yaptı. 
Açılış konuşmasında Ulutürk İsraillilerin İngilizlerin desteğiyle halkı olmayan bir toprağa yerleştirilmiş topraksız bir halk olarak Filistin topraklarına yerleştirildiklerini ve bununla siyonistlerin tarihi ve mitolojik hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attıklarını belirtti.
Gazze'de yaşanan soykırımın gündemde kalmasının önemli olduğunun altını çizdi.  
Hüseyin Gökalp "İsrail Gazze'de neden soykırım yapıyor” başlıklı konuşmasında bu soykırımın kazaen olmadığını belirterek Alman düşünürü Fichte'nin "bir şey mümkünse meşrudur” sözünü hatırlattı. Batılıların, atom bombası atmak mümkünse atılır düşüncesinin, çekinmeden destekledikleri İsrailin soykırım yapmak mümkünse bu yapılır düşüncesiyle aynı olduğunu belirtti.
"Almanlar neden yahudileri öldürüyorlardı? Çünkü mümkündü. Bugün Israil Gazzelilere neden soykırım yapıyor? Çünkü mümkün” diyen Gökalp, Yahudi olmanın bir milletten ziyade bir karakteri ifade ifade ettiğini tarihten ve Kur'an ayetlerinden örneklerle açıklayarak İsrailin neyi, hangi sebeple yaptığı bilmenin ve buna göre tavır almanın gerekli olduğunu ifade etti. 
Murat Ertekin de AYBİR'in "Kültür Sanat Camiasının Soykırımcı İsrail'e Karşı Tutumu" raporu hakkında bilgiler vererek dünya ve Türkiye'deki kültür ve sanat camiasının İsrail'e yönelik tepkilerinden söz etti. Kültür-sanat camiasının 7 Ekim sonrası artan İsrail saldırganlığına karşı tepkilerini inceleyen raporun, dünya kültür-sanat camiasının tepkilerinin Türkiye'dekine göre daha yüksek ve sürekli olduğu belirtti.
Ertekin, AYBİR'in 3 bin 500'den fazla akademisyen ve yazarın katıldığı imza kampanyasına entelektüel kesimin katkı sunduğu çalışma ile 7 Ekim'de üç dilde (İngilizce, Arapça ve Türkçe) bir kamuoyu açıklaması yaparak İsrail işgalin sürdürülemez ve egemen ve tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan raporun detaylarına işaret etti.