E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Şehidin çağrısına Konya’dan da cevap geldi! Vasiyeti yerine getirildi

26 Haziran 2024 Çarşamba 12:08

Hayırseverler seferber oldu. 

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un "Afrika ülkesinde su kuyusu açtırılması" vasiyeti, hayırseverleri harekete geçirdi.

Hayırseverler ve dernekler birçok Afrika ülkesinde şehidimizin adına su kuyusu açtı!

Konya'dan da destek!

Konya merkezli İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği, şehidin vasiyeti üzerine Afrika ülkesi Çad'da su kuyusu açtı. 

Binlerce kuyu açsak az!

İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Demirci yapılan çalışma ile ilgili şunları söyledi. 

"21 Haziran 2024 de Astsubay M. Ali Horoz'un Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olduğunun haberini aldık. Sonra haberlerde videosunu seyrettik. "Şehit olursam Afrika'da su kuyusu açtırın” diyordu. Hemen harekete geçtik. Şuan Afrika Çad'ta gece gündüz çalıştırarak suyu çıkarttık. Çad'da su kuyusu açığı olduğu için orayı tercih ettik. Bu devlet için, bu bayrak için, bu topraklar için, bu millet için Şehit olan mehmetlerimize bir kuyu değil, binler, on binlerce kuyu az olur. İlteriş Uluslararası Strateji ve İnsani Yardım Derneği olarak her zaman Devletimizin ve milletimizin yanındayız”

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER