E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya şehir merkezinin kayıp hazinesiydi! Artık efsane değil

08 Temmuz 2024 Pazartesi 09:20

Konya'nın büyük bölümü üzüm bağlarından oluşuyor özellikle Meram ilçesi, bağlarıyla meşhurdu. Meram Belediyesinin girişimiyle "Meram Bağı” efsanesi gerçeğe dönüştü. 

Üçüncü hasat yaklaşıyor!

Yeni Meram ve Meram Yaka Caddelerinin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı, Konya için özel bir mekan oldu. Sac böreği, sıcak ve soğuk içecek çeşitleri ile zengin bir menüsü olan Meram Bağı ailelerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez mekanı oldu.

Sincaplar koşuşuyor!

Meram Bağındaki asırlık pelit ve çınar ağaçlarında gün boyu koşuşturan sincaplar özellikle çocukların ilgi odağı oldu. İnsanlara çok yaklaşmasalar da doğal ortamında gözlenen sincaplar Meram Bağı'nın güzelliğine güzellik katıyor. 

Üzümler koruk oldu!

Meram bağında ilk hasat 2022 yılında yapıldı. 3. Bağbozumu için hazırlık yapılıyor. Bağdaki üzümler halkın ve protokolün katılımı ile şenlik havasında pekmez yapılacak. 

Meram Bağı'na nasıl gidilir?

Yeni Meram ve Meram Yaka Caddelerinin kesiştiği noktada bulunan 18 bin metrekarelik Meram Bağı, Konya şehir merkezinde yer alıyor.  Yeni Meram Caddesini takiben ulaşılan bağa toplu ulaşım kullanarak gitmek isteyenler ise 4 numaralı Meram Yeni Yol Otobüsüne binecek. Meram'ın tarihi dokusunu hissetmek için bağ ve çevresinde gezilecek çok yer var. 

DİĞER HABERLER