E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’daki bu yayla Karadenizlileri bile kıskandırır! Cennetten bir köşe

İnternet Editörü
06 Mayıs 2024 Pazartesi 15:23

Konya her ne kadar düz ve kurak bir şehir olarak bilinse de doğal güzellikleri ile birçok insanın gezi rehberine girmeyi başardı. 

Verimli ovaları daha meşhur olsa da Konya'nın dağları ve yaylalarında akan ırmaklar, göletler ve vadiler tabiatın bütün güzelliklerini taşıyor.  

Bozkır'ın meşhur yaylası: Hisarlık

Konya'nın en köklü ilçelerinden biri olan Bozkır, karasal ve Akdeniz ikliminin buluştuğu bir bölgeye kuruludur. Bozkır'ın yaylaları arasında doğal güzelliği ile öne çıkan Büyük Hisarlık Yaylası ilkbahar mevsiminde seyrine doyulmaz manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Zeminde çiçek dağlarda kar var!
1900 rakımlı Hisarlık Yaylası'nın içinden akan ırmağın her iki tarafı da yemyeşil çimenler ve rengârenk çiçeklerle bezeli… Yayladaki görsel şölenin etrafında yükselen dağlarda ise hala kar var. 

Giden huzur bulur!

Hisarlık yaylasına gidenler tekrar tekrar gitmek istiyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp nefes almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri haline gelen yayla, tertemiz havası, buz gibi suları ve sarı renkli düğün çiçekleriyle misafirlerine terapi rahatlığı sunuyor. 

En güzel fotoğraf kareleri!

Yaylayı gezenler arınmış bir zihin ve yüzlerce fotoğraf karesiyle evlerine dönüyor. Yüksek rakımı ve Toros Dağlarının etkisiyle yaz mevsiminde de serin olan Hisarlık Yaylasında aylarca kalanlar da var. Özellikle hayvancılık için yaylaya göçenler ilçe merkezindeki evlerine dönmek için kış mevsimini bekliyor.

DİĞER HABERLER