E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da Sokak köpeği protestosu! Güvenli sokaklar için yürüyüş yapıldı, karşı çıkan bir kişi gruba saldırdı!

28 Haziran 2024 Cuma 19:41
Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşları başıboş sokak köpeklerinin toplanması ve sokak köpeği sorununun çözülmesi için şehir meydanında toplandı.

Son yıllarda sayıları hızla artan sokak köpeklerinin gerçekleştirdiği saldırılar arttı. 


Özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturan başıboş köpekler ölümlere, yaralanmalara sebep oldu. Trafik için de büyük tehlike olan sokak köphekleri birçok kazaya sebep oluyor. 


Sivil toplum harekete geçti!
Başıboş köpeklerin toplanması ve sokak köpeği sorunun çözülmesi için Konya'daki Sivil Toplum Kuruluşları herekete geçti. Mevlana Meydanı'nda oplanan kalabalık "güvenli sokak” çağrısı yaparak Kültürpark'a kadar sloganlar atarak yürüdü. 

Yetkililer göreve çağrıldı!
Mazlumder Konya Şubesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi, YediHilal, Güvenli Sokaklar Derneği, AGD, Hisder, Peygamber Sevdalıları, Teyad ve Edav öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar da katılım gösterdi.

Devletin zirvesinden sokaktaki vatandaşa kadar herkesin isteği sokakların daha güvenli hale getirilmesi… Bu noktada acil, kalıcı ve kapsayıcı bir çözüm bekleniyor.

Arbede çıktı!

Başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına karşı çıkan bir kişi ile sokak köpeği sorununun çözülmesini isteyen taraf arasında arbede çıktı. Yaşanan arbedeye polis ekipleri anında müdahale etti. Öte yandan arbede cep telefonu kamerasına yansıdı.

DİĞER HABERLER