Konya’daki STK’lar Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulunacak

 Konya’daki STK’lar Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulunacak
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin Konya’da 2 Temmuz Salı (yarın) açıklamalarda bulunacak.

Dün gece Kayseri'de suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişinin, kendi akrabası olduğu öğrenilen küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Olay sonrası kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak yabancı uyruklulara ait belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar verdi.

Yaşanan olaylar sonrası sosyal medyada da provokatif paylaşımlar sürdü.


SOSYAL MEDYADA 63 HESAPLA İLGİLİ SORUŞTURMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin, 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların yüzde 37'sinin BOT olduğunu ve paylaşımların yüzde 68'i provokatif ve negatif içerikli olduğunu tespit edip, 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.


YAŞANAN OLAYLAR SURİYE'YE SIÇRADI

Dün gece Kayseri'de Suriyelilere yönelik yaşanan olaylar Suriye'ye sıçradı..
Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı bölgelerde karışıklık çıktı.

Azez'deki sebze ve meyve halinde Türkiye'den gelen tırlara, provokatör bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Türkiye'den geldiği için taşlanan tırlardan bazıları da ateşe verildi, PTT'deki Türk çalışanlar ofislerden çıkarılarak bina kapatıldı. Diğer yandan El-Bab'da mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında, Türk bayrağı indirilip parçalandı.

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

Suriye'ye sıçrayan olayla ilgili Suriye Geçici Hükümeti yazılı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara ve çilelere rağmen, bu kardeşliğin önümüzdeki yüzyıllar boyunca da devam edeceğine dair inancımız tamdır. Bunu da iki halkın ortak kaderi gerektirmektedir. 


Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Bu kınama kapsamında Kayseri'de bazı aşırı görüşlü kişiler tarafından bazı Suriyeli mültecilere yönelik aşırı davranışları da içermektedir. 


Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

"Kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırıyoruz"
Ayrıca Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türk ve Suriye halkları arasında mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu'nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır.


Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla birlikte çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılma tehlikesinin altını çizmektedir.

KONYA STK'LARI AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan yayımlanan yazılı açıklamada,  "Türkiyede sistematik olarak artırılan ırkçı nefret dalgası birkaç gündür  zirve yaparak ülkemizin tarihine  kara leke sürmüştür. Kayseri de yaşanan irkci vandalizm ve ardından aynı ellerin bugün Suriye'de yaptıkları ahlaksız saldırılarla alakalı  2 Temmuz Salı günü (yarın) saat 11.00'de aziziye kültür merkezinde bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.” notu düşüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER