Konya oyuna gelme! Suriye’de yaşanan provokasyona dikkat

- Güncelleme Tarihi:

 Konya oyuna gelme! Suriye’de yaşanan provokasyona dikkat
Kayseri’de başlayan olaylardan sonra Suriye’de Türk bayrağına ve TIR’lara yönelik düzenlenen provokasyon saldırılara karşı, Konya’da dün akşam saatlerinde tepki gösterildi.

Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa cinsel taciz olayına tepki gösterilmesinin ardından Suriye'de bazı kişiler Türk bayrağını ve TIR'ları ateşe verdi.

Bunun üzerine Ereğli ve Çumra ilçelerinde de gece saatlerinde toplanan kalabalık, Suriye'deki saldırılara tepki gösterdi. Ereğli'de Suriye uyruklu kişiye ait 1 iş yeri ateşe verildi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Her iki ilçede toplanan kalabalık, bir süre tepkilerini dile getirdikten sonra dağıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'provokasyonlara' yönelik açıklama

Dışişleri Bakanlığı, "Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri'de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabaların ve ilkeli duruşun, her türlü provokasyonun üzerinde olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Kayseri'deki provokasyonlarla ilgili açıklama

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, suç işleyenin her kim olursa olsun hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı göreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hiç kimse kendisini hukukun ve meşru devlet organlarının yerine koyarak hareket etme konumunda değildir. Provokatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkemizde kargaşa çıkarmaya, milli politikalarımızı zayıflatmaya çalışanlar, asla amaçlarına ulaşamayacaktır."

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • I
    İbrahim
    2 gün önce

    Artıkın süre doldu bunların Müslümanlıkla ilgisi alakası yok kesinlikle derhal gitmeli ler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER