E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da kirazı ile ünlü ilçede hasat başladı! Yerel pazarlarda yerini alacak

24 Haziran 2024 Pazartesi 12:04
Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da kiraz hasadı başladı.

Bereketli tarım arazilerinin yanı sıra Konya,  meyve yetiştiriciliğinde de söz sahibi.  Konya'nın önemli kiraz üreten ilçelerinin başında gelen Akşehir, 2004'te tescil edilen "Akşehir kirazı" ile yurt içinde ve dışında adından söz ettiriyor.

Yerel pazarlarda yerini alacak

Akşehir ilçesinin verimli topraklarında yetişen Akşehir kirazında zorlu hasat başladı. Akşehir Gölü havzasının iklimsel etkisiyle aroması, dayanıklılığı ve lezzetliyle ön plana çıkan kiraz, yerel pazarlarda da yerini alacak.

Geçen yıl Akşehir ilk sırayı aldı

Türkiye'de en çok kiraz yetiştiren 3. İl olan Konya, 2023 yılında 66 bin 151 dekar alanda 58 bin 680 ton kiraz üretimi yapıldı. Sadece Akşehir İlçesinde 15 bin 329 dekar alanda 21 bin 246 ton kiraz üretildi. Bu rakam ağaç başına 50 kilogram kiraz anlamına geliyor.

İşçi yevmiyeleri belli oldu

Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılında tarım işçileri için fiyat belirleme toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, 2024 yılında tarım işçilerine kahvaltı sağlanmadığı durumda günlük yevmiye 800 TL, kahvaltı sağlandığı durumda ise 750 TL olarak belirlendi.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER