E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da hasat başladı! Ülke ekonomisine katkı sağlayacak

12 Haziran 2024 Çarşamba 14:54
Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da, çiftçilerin merakla beklediği arpa hasadı başladı.

Konya Ovası, Türkiye'nin tarımsal açıdan en verimli bölgelerinden biri olarak biliniyor. Arpa hasadının başlamasıyla birlikte, bölgedeki tarım faaliyetleri hız kazanırken, çiftçilerin yüzleri de gülmeye başladı.

Ekonomiye katkı sağlayacak

Konya Ovası'nda başlayan arpa hasadı, ülke genelinde tarımın önemini bir kez daha hatırlatıyor ve çiftçilerin emeğiyle ekonomik kalkınmanın sağlanabileceğini gösteriyor. Binlerce çiftçinin emeğiyle gerçekleşen hasat dönemi, Türkiye'nin tarımsal potansiyelini ortaya koyuyor. Konya Ovası'nın verimli topraklarında yeşeren arpalar, sağlıklı ve kaliteli ürünler olarak sofralara ve sanayiye ulaşacak.

Üreticilerle bir araya geldiler

Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen ve Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, arpa hasadının başladığı Cihanbeyli ilçesinde üreticilerle bir araya geldi.

Üreticiler bilgilendirildi

Hasat öncesinde üreticilere ve biçerdöver operatörlerine önemli hatırlatmalarda bulunan Seçen, özellikle dane dökümünün kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu buluşmada, tarımsal bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasıyla üreticilere destek olundu. Seçen, üreticilere bol ve bereketli bir hasat dönemi diledi.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER