E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da festival rüzgarı esecek! Tarih belli oldu

05 Haziran 2024 Çarşamba 17:17
Beyşehir’de Göl Festivali’nin yapılacağı tarih belli oldu

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Göl Festivali'nin Temmuzun 24 ile 28'i arasında yapılacağını belirtti.

Bayındır, yaptığı açıklamada,

"Beyşehir Göl Festivalini belediyemize bir yük yüklemeden sponsorlarla yapmaya çalışacağız. Büyükşehrimizden, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bazı destekler için istişarelerde bulunacağız." dedi.

5 GÜN SÜRECEK

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Göl Festivali'nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine bu yıl 24-25-26-27-28 olmak üzere 5 günlük organize edilmesine karar verildiğini söyleyerek şunları ekledi

 "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik kullanımına ilişkin tedbirler kapsamında biz de Beyşehir belediyesi olarak tüm bu konulara duyarlı ve tabiiyiz. 

Dolayısıyla Beyşehir Göl Festivalini Belediyemize bir yük yüklemeden sponsorlarla yapmaya çalışacağız. Büyükşehrimizden, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bazı destekler için istişarelerde bulunacağız. 2024 Temmuzun sonu itibariyle 24-25-26-27-28 olmak üzere 5 günlük bir planlama yaptık. 

Bunun içine yine Beyşehir Karaburun Plajı bünyesindeki Karavan kamp alanlarını da dünya çapında göstermek için karavan festivalini planlıyoruz. Bu kapsamda sörf, yelkenli, katamaran gibi su sporlarını da bu festivalin içine dahil etmeyi planlıyoruz. 

Şehrimizin turizm ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunan etkinliklerimizi ise arttırarak şehrimize değer katan yeni etkinlikleri Beyşehirimize kazandıracağız. Bu etkinlikleri şuan çalışmaya devam ediyoruz, yamaç paraşütünden tutun da trekking çalışmalarımızı geliştirmeye kadar birçok yeni etkinliği dahil ederek bu kapsamı da genişleteceğiz. Tüm bunları da karavan festivali dahilinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER