Yemeklerin olmazsa olmazlarından ama.. Meğer göründüğü gibi değilmiş!

 Yemeklerin olmazsa olmazlarından ama.. Meğer göründüğü gibi değilmiş!
Yemeklerimizde sık sık bize eşlik eden pul biberin göründüğünden daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? Mutfağımızda her zaman elimizin altında olan ve sıradanlaşan pul biberin insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok ve önemli... Peki, pul biberin faydaları neler?

Mutfağın baş köşesinde yer alan baharatlardan biri olan pul biber A, C, K, E, B6, P vitaminleri açısından oldukça zengindir.

Sadece bir baharat diyerek geçemeyeceğimiz kadar da faydaları bulunuyor. Düzenli olarak tüketildiğinde sağlığa olumlu yönde etkileri bulunuyor.

Pul biberin göründüğü kadarıyla kalmamasını sağlayan faydaları sizi şok edebilir. 

Pul biber Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretimi olan ve sadece Türkiye ile kalmayarak yurt dışına da ihraç ediliyor.

İçerdiği C vitamini ve mineraller açısından son derece zengin olan pul biberin tüketimini uzmanlar önermektedir.

Pul biberin en çok bilinen faydaları

1) Kabızlığı engeller

2) Bağışıklığı güçlendirir

3) Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar

4) Kış aylarında vücut ısısını dengeler

5) Bakteri, virüslere karşı kuvvetlendirir

6) Hastalıklardan korur

Nasıl yapılır?

Kırmızı acı biberin kurutulması ve hemen ardından öğütülmesiyle pul biber elde edilir. Biber tüketimi ülkemizde oldukça fazladır. Pul bibere acılığını kapsaisin isimli bileşenin sağlığa faydası vardır, enflamasyon hastalıkları ve kanser riskini azaltır.

Kırmızı acı biber toplandıktan sonra düz ve sert zeminlerde kurutulur ve 5-10 gün kadar güneşin altında kurutulma işlemi devam eder. Kurutulduktan sonra biberleri toplayan firmalara verilir.

Biberleri alan yerler kullanım alanlarına göre biberleri ayırır ve pul biber yapacakları biberleri 65-70 derece sıcaklıklara sahip kurutucularda kuruturlar.

Kurutulan biberler değirmenlerde parçalanır ve paketlenmek üzere yola çıkar..

Faydaları nelerdir?

-Metabolizmayı hızlandırır

-Kabızlık sorununu engeller

-Bağırsak kurdu gibi parazitlerin oluşumuna etki eder

-Prostat, akciğer gibi birçok kanseri önleyici destek sağlar

-Likopen bakımından zengindir

-Yağ yakımını destekler

-Kilo vermeyi kolaylaştırır

-Hazımsızlığı giderir

-İltihap söker ve enfeksiyonu engeller

-Kolestrolü düşürür

-Kalp hastalıklarınının oluşumunu önler

-Yağ birikimini azaltarak yoğun kan pıhtılaşmasını engeller

-Kan damarlarını genişleterek kan akışını hızlandırır

-Sinir sistemine olumlu etkisi vardır

-Hücreleri sağlıklı bir şekilde koruyarak yaşlanmayı geciktirir

NOT: Bibere alerjiniz varsa veya vücudunuzun bir hassasiyetinin olup olmadığını bilmiyorsanız lütfen tüketmeyin ve doktorunuza danışın.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER