Sigara içenler suç mu işliyor? Anayasada yeri var!

- Güncelleme Tarihi:

 Sigara içenler suç mu işliyor? Anayasada yeri var!
Uluslararası bir dergide yayımlanan bilimsel araştırmaya göre kamusal alanda sigara içenler Anayasayı ihlal ediyor. İşte, Çevre bilimci Doç. Dr. Emrah Akyüz tarafından yapılan araştırmanın detayları;

Çevre politikaları üzerine önemli akademik çalışmalar yapan Doç. Dr. Emrah Akyüz, Türkiye'de pasif içiciliğin neden olduğu insan hakları ihlalleri üzerine bir araştırma gerçekleştirdi.

Uluslararası bir dergi olan Muslim World Journal Of Human Rights'da "Pasif İçiciliğe İnsan Hakları Yaklaşımı başlığıyla yayımlanan bilimsel makaleye göre pasif içicilik insan hakları ihlallerine neden oluyor.

Yani parkta, kaldırımda sigara içen biri diğer insanların da soluduğu havayı kirletiyor. Aynı zamanda sigara kullanmadığı halde sigara dumanına maruz kalanlar (pasif içiciler) ölümcül hastalıklara yakalanabiliyor.

Kamusal alanlarda sigara içenler 2 yasayı ihlal ediyor!

  1. 1982 Anayasası tarafından garanti altına alınan temiz çevre hakkını ihlal ediyor.
  2. 1982 Anayasa tarafından korunan yaşam hakkı ihlal ediliyor.

Sigarasız alanlar çoğaltılmalı mı?

Akyüz'ün çalışmasına göre açık alanlarda pasif içiciliğin neden olduğu insan hakları ihlallerini önlemenin yollarından bir tanesi kamusal alanlarda sigara tüketiminin sınırlandırılması…

Japonya'da olduğu gibi halka açık yerlerin tamamında sigara içme alanları oluşturulmalı ve bu alanlar dışında sigara içilmesi yasaklanmalı…

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Sigara #Sigara içmek suç mu #Sigarasız alan #Sigara japonya’da yasak mı #Japonya sigara yasağı #Emre Akyüz

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER