Dolgulu Diş Çürürse Ne Olur? Dolgu Olan Diş Çürürse Ne Yapılır? Dolgulu Diş Tekrar Çürür Mü?

 Dolgulu Diş Çürürse Ne Olur? Dolgu Olan Diş Çürürse Ne Yapılır? Dolgulu Diş Tekrar Çürür Mü?
Dişlerimiz iyi bir ağız bakımı yapmadığımız zaman çürür ve bu durum diş doktoruna gitme ihtiyacı doğurur. Diş hekimi çürüğü temizler ve özel dolgu maddesi ile çürüyen yere dolgu yapar.

Akıllara ise "Dolgu yapılan diş çürür mü?” sorusu gelir. Dolgu yapılan diş çürüyebilir ve çürürse, dolgunun altında yeni çürükler gelişir. Bu çürük dişin köklerine kadar ilerleyebilir sonrasında ağrı, iltihap ve diş rahatsızlıkları görülebilir. Dolgulu diş zamanla aşınır ve yıpranmaması için dikkatli bir ağız bakımı yapılması gerekir. Dolgu maddesi dişe yapışır fakat ilerleyen zamanlarda dolgu maddesi ile diş arasında aşınma ile sızıntı oluşur. Bu sızıntı arasında mikroplar ve yiyecekler ile çürüyebilir. Dolgulu dişinizin çürümesinde görülen belirtiler normal diş çürümesi belirtilerine benzer. Belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Diş ağrısı
  • Diş eti ağrısı
  • Ağız kokusu
  • Ağızda kötü bir tat
  • Diş hassasiyeti
  • Dişte siyah veya kahverengi lekeler
  • Diş etinde apse, kızarıklık

Dolgulu Diş Tekrar Çürür Mü?

Dolgulu bir dişinizin varsa, iyi bir ağız bakımı yapılmazsanız ve yapılan malzemenin kalitesi iyi değilse bu dişiniz tekrar çürüyebilir. Dolgu yapılan diş üstten değil yanlardan ve altlardan çürür. Çürümesi halinde tekrar dolgu yapılmasını gerektirebilir. Dolgulu dişleriniz varsa tekrar çürümemesi için dişlerini düzenli olarak fırçalamanız, diş ipi kullanmanız ve düzenli diş kontrollerinizi yaptırmanız gerekir.

Dolgu Olan Diş Çürürse Ne Yapılır?

Diş dolgunuz varsa ve çürüdüğünü düşünüyorsanız diş kaybı gibi ciddi sonuçlarla karşılaşmamak için diş doktorunuza danışmanız gerekir. Doktorunuz röntgen ile çürüğün nereye kadar ilerlediğini tespit edip dolgu işlemini yenileyebilir. Durumuna göre kanal tedavisi veya iltihap durumunda ilaç tedavisine başlayabilir. Dişinizde dolgu olsa bile çürük belirtileri yaşıyorsanız yardım için diş hekiminize başvurmaktan çekinmeyin.

Dolgu Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Dolgulu dişin ömrü yapılan malzeme ve dikkatli ağız bakımı yapmanıza bağlı olarak değişirm Dolgu birçok farklı malzemeden yapılır ve yaptırdığınız dolgunun türü, 5 ile 15 yıl arasında değişebilen, ne kadar süre dayanacağını belirleyebilir. Gerekli özen gösterilmediğinde diş dolgularının ömrü kısalır. Düzenli diş kontrolleri ve doğru ağız bakımıyla dolgularınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Dolgu Olan Dişin Çürümemesi İçin Neler Yapılır?

Diş dolgusu sonrası tekrar çürümemesi için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Dişlerinizi düzenli fırçalamalısınız. Dolgu yüzeyindeki plak ve bakterilerin oluşmaması için ve dolguyu çevreleyen dişlerin de korunması için düzenli diş fırçalamak gerekir.
  • Diş ipi kullanın, diş ipi dişler arasındaki yemek artıklarını ve plakları temizlemeye yardımcı olur.
  • Düzenli diş kontrollerini ertelemeyin. Diş dolgularının ömrünü uzatır ve olası sorunların erken tespit edilmesini sağlar.
  • Sigaradan uzak durun. Sigara başta dolgulu diş olmak üzere tüm dişlere zarar verir.
  • Sert gıdaları tercih etmeyin. Özellikle fındık, yer fıstığı gibi sert yiyecekler dolguların kırılmasına neden olabilir

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Dolgulu Diş Çürürse Ne Olur? #Dolgulu Diş Tekrar Çürür Mü #dolgulu diş çürür mü

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER