Çocuklarda sık rastlanan Bipolar bozukluk! Bipolar Bozukluğu belirtileri nelerdir, Bipolar bozukluğu tedavisi nasıl olmalıdır?

 Çocuklarda sık rastlanan Bipolar bozukluk! Bipolar Bozukluğu belirtileri nelerdir, Bipolar bozukluğu tedavisi nasıl olmalıdır?
Çocuk ve ergenlik döneminde meydana gelen bipolar bozukluk; öfke patlamaları, uykusuzluk, iştah değişimleri ve nedensiz ağlama gibi çeşitli duygu farklılıklarından ortaya çıkıyor. Bu hastalıkta hipomanik, manik ve depresif ataklar birbirlerini takip ederler. Peki, çocuklarda Bipolar bozukluk neden olur? Bipolar bozukluğunun sebepleri nelerdir? Bipolar bozukluk nasıl anlaşılır? İşte detaylar
Günümüzde çocuklarda yaygın olan Bipolar bozukluk gün geçtikçe artmakla beraber aileleri de telaşa sokmaya devam ediyor. Çeşitli nedenlerden dolayı gözlemlenen Bipolar bozukluğunun temel sebebinin genetik faktör olduğu gözlemleniyor.
 
Çocuklarda Bipolar bozukluk neden olur?
 
Çocuk ve ergenlik dönemlerinde psikolojik rahatsızlıklardan biri olan Bipolar bozuklukta genetik faktörün büyük rol oynadığı düşünülmektedir. Uzmanlar ailesinde duygu durum bozukluğu olan çocuk yada bireylerin bipolar bozukluk geliştirme oranında %10-25 arasında değişmekte olan bir artış gözlemleniyor. 
 
Aynı zamanda beyindeki kimyasal düzensizliklerin de bipolar bozukluğuna yol açtığı gözlemleniyor. Beyindeki hücrelerdeki iletişimi sağlayan beyin fonksiyonlarını kontrol altına alan nörotrasmitelerle oluşabilecek bir dengesizlik ya da düzensizlik bipolar bozukluğuna yol açıyor. 
 
Bunlara ek olarak ise, çocuğun yaşadığı cinsel istismar, sevdiklerinin ölümü, hastalık, yaşadığı üzücü ve ezici olaylar gibi bazı durumlarda bipolar bozukluğuna neden oluyor. 
 
 
Bipolar Bozukluğunun belirtileri nelerdir?
 
Çocuklarda bipolar bozukluğunun belirtileri şöyle sıralanabilir;
 
- Kendini güçsüz ve yenilmiş hissetme
 
- Konuşurken farklı olaylara atlama 
 
- Hızlı konuşma 
 
- Hareketli ve mutlu gözükme
 
- Ciddi oranda uykusuzluk 
 
- Değişiklik gösteren ruh halleri 
 
- Saldırganlık
 
- Büyük çocuklarda intihar eylemi
 
 
Bipolar Bozukluğu tedavisi nasıl olmalıdır?
 
Bu rahatsızlığa dair tanı alan bireylerin tedavisi, içerisinde bulunulan duygudurum dönemine göre belirlenir.  Hekimin gerekli görmesi halinde kişinin tedavisini gerçekleştireceği bir sağlık kuruluşuna yatış kararı verilebilir. 
 
Rahatsızlığın ve atakların kontrolünün sağlanması amacıyla çeşitli ilaçlara ve psikoterapi yaklaşımına başvurulmalıdır. Bipolar bozukluğunun ilk tedavisi kullanılan ilaçlardır. Sinir hücrelerinin uyarılmasında rol oynayan sodyum ve sinirler arası bilginin iletiminden sorumlu nöratransmitter adı verilen kimyasalların düzeyinde yağtığı değişiklikler kişinin duygu durumunu normal seviyeye indirgemesini sağlar. İlaç tedavisine ek olarak bir psikiyatri desteği de göz önüne mutlaka alınmalıdır. 
 
( Aysu Rabia Tuncel )
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #çocuklarda bipolar bozukluğu #çocuklarda bipolar bozukluk belirtileri nelerdir? #çocuklarda bipolar bozukluk tedavisi nedir? #bipolar bozukluk belirtileri?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER