Açlık otu nedir, ne işe yarar? Açlık otu faydaları nelerdir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu kabızlığa iyi gelir mi?

- Güncelleme Tarihi:

 Açlık otu nedir, ne işe yarar? Açlık otu faydaları nelerdir? Açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu kabızlığa iyi gelir mi?
Profesör doktor İbrahim Saraçoğlu tarafından önerildiğinden beri popüler olan açlık otu, afrika kökenli, sağlıkta kullanılan ve halk arasında doğal müshil olarak bilinen bir bitkidir. Farklı yörelerde erkek sinameki veya deve gözü otu gibi çeşitli isimlerle de anılır. Açlık otunun insan vücuduna bir çok faydası olmakla kalmayıp ve bakım gerektirmeden kendiliğinden yetişmesi de dikkat çekiyor. Pahalı ve içeriği güvenilir olmayan zayıflama çaylarının devrini kapatıp en çok tercih edilen zayıflama çayı olmuştur.

Açlık otu doğru kullanıldığında tam bir ağırsak dostu diyebiliriz ve zayıflamada kullanıldığında başarılı sonuçlar elde etmek mümkün. Geçmişten günümüze alternatif tıbbın gözdesi olmuştur. İçeriğinde ki bileşenler çok yönlü etki eder ve metabolizmayı hızlandıran özelliği ile bir çok sağlık problemine çözüm olur.

Uyarmamız gerekiyor ki açlık otu kullanmadan önce doğru kullanımını öğrenme çok önemlidir. Yanlış kullanımda yarardan çok zarar sağlayabilir. Unutmayın uzmanlar uyarıyor; hızlı kilo vermek sağlıklı değil ancak yeterli ve dengeli beslenmenin yanında takviye olarak tüketilebilir. O halde açlık otu faydalarını, nasıl kullanılacağını, kimlerin kullanamayacağını ve açlık otu hakkında daha birçok soruları cevaplayalım.

Açlık Otu Faydaları

Açlık otunun birçok faydası vardır. Demlenerek dozunda tüketildiği zaman sağlık sorunlarına çözüm olur. Açlık otunun genel olarak faydalarını sıralayacak olursak:

1.Zayıflama çayı olarak kullanılır.

Açlık otu zayıflamak isteyenlerin tercihi olan bir bitkidir. Kaynatarak değil demleme usulü ile içildiğinde istenilen forma girmeye yardımcı olur.

2.Metabolizmayı hızlandırır.

Açlık otu metabolizması yavaş olan kişilerde metabolizmayı hızlandırarak düzenli çalıştırdığı bilinmektedir. Metabolizma bozukluklarına bağlı hastalıklar düzene girmesiyle ortadan kalkacaktır.

3.Yağ yakar.

Vücuttaki yağ yakımınızı hızlandırır. Böylelikle fazla yağlar hızlı şekilde yakılarak hedeflenen kiloya ulaşılır. Zayıflamaya yardımcı olur. Diyet yapanların sık tercih ettiği çağlardandır.

4.Böbrekteki kumu dökmeyi kolaylaştırır.

Böbreklerinde kum rahatsızlığı olan kişiler tarafından çayı içildiğinde böbrek taşını ve kumu dökmeyi kolaylaştırır.

5.Tansiyonu dengeler.

Kan şekerinizi ve tansiyon dengelenmesine yardımcı olduğu biliniyor. Kan şekerini dengelediğinden dolayı tokluk hissi verir.

6.Doğal bir müshil ilacıdır.

Eskiden beri alternatif tıpta doğal müshil olarak kullanılır. Bağırsaklara hızlı etki ederek kabızlığa ve karında gaz sorunlarına iyi gelir.

Açlık Otu Ne Kadar Kullanılır?

Açlık otunun 1 haftada 3 fincandan fazla kullanılmaması gerektiğini belirtmemiz gerekir. 1 haftalık kullanım boyunca her gün değil 2 ya da 3 günde bir bağırsakların doğal dengesini bozmadan kullanılmalıdır.

Gece içtiğinizde sabah karın ağrısı ve ishalle uyanabilirsiniz. Bundan dolayı sabahları kullanmanızı öneririz. O gün içerisinde önemli bir işiniz varsa da rahatsızlık verebilme durumundan dolayı tüketimini durdurabilirsiniz.

Açlık Otu Nasıl Kullanılır?

  • Açlık otu kaynatılarak değil demlenilerek içilir.
  • Öncelikle suyu cezvede kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra ayrı bir bardağa aktardığınız kaynamış suyun içine 6-8 adet açlık otlarını atın.
  • Bardağın üstünü örterek buharında demlenmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Sonra içinden açlık otlarını süzün veya çıkarın.
  • İçebilecek sıcaklığa gelince afiyetle tüketebilirsiniz. Açlık otunu kahvenin içine veya diğer çayların içine ilave ederek tüketenler olduğunu söyleyebiliriz.

Açlık Otu Yan Etkileri ve Zararları

  • Açlık otunu vücutta sıvı kaybına neden olur. Ödemi olanlar için iyi bir durum gibi görünse de vücudumuzun suya ihtiyacı var ve bu otu kullanımda bol su içerek takviye yapılmalı.

 

  • Açlık otu kişiden kişiye farklılık göstererek deride kaşıntıya yol açabilir.

 

  • Fazla tüketimi ile birlikte açlık otu karın ağrısına ve  karında spazma sebep olabilir.

 

  •  Açlık otu müshil etkisinden dolayı bilinçsiz kullanımı sonucunda ishale neden olur.

 

  • Açlık otu dışardan müdahale ile bağırsakları hızlandıran bir ottur. Uzun süreli kullanıldığında bağırsak kendi çalışma sistemini unutur ve bu durum tembelliğine yol açabilir. Artık normal şekilde çalışamaz ve desteğe ihtiyaç duyar hâle gelir.

 

  • Bağırsak florasına kalıcı bir hasar verebilir. Dikkatli kullanılmadığı takdirde bağırsak mikroplarını öldürerek doğal floraya zarar verir.

Açlık Otu Zayıflatır Mı?

Açlık otu doğrudan tek başına zayıflamayı sağlamasa da takviye olarak zayıflama konusunda faydalı bir bitkidir. Açlık otu tokluk hissi verdiğinden dolayı diyet yaparken acıkmanızı önler. Bunun yanı sıra sindirim sisteminin hızlandırarak metabolizmanızın düzenli çalışmasını sağlar.

Faydalarında belirttiğimiz gibi açlık otu aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırır ve hedeflediğiniz kiloya ulaşmanıza kolaylık sağlar. Bu özelliklerinden dolayı her gün olmamak kaydıyla sabahları aç karnına bir fincan içilen açlık otu zayıflamanızı hızlandıracaktır.

Açlık Otu Kabızlığa İyi Gelir Mi?

Açlık otu eskiden beri alternatif tıpta doğal müshil olarak bilinmektedir. Bağırsakların hızlı bir şekilde çalıştır ve metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olur. Bu yüzden kabızlık problemi yaşayanlar tarafından dikkatli tüketilmesi önerilir. Fazla tüketilmesi ishal ve bağırsak tembelliği yapabilir. Fayda yerine zarar verici hale hâle gelir.

Açlık Otunu Kimler Kullanamaz?

  • Gebeler
  • Emzirenler
  • Böbrek yetmezliği olan kişiler
  • Adet döneminde kullanılmaz.
  • Crohn, ülseratif kolit gibi bağırsakta yarası olan kişiler
  • İshali olanlar
  • 8  yaş altındaki çocuklar
  • İlaç kullananlar
  • Başka bitki çayı kullananlar

Kaynak: Haber Merkezi

  • #açlık otu #açlık otu faydaları #açlık otu zayıflatırmı #Açlık Otunu Kimler Kullanamaz? #Açlık Otu Kabızlığa İyi Gelir Mi?

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER