Memur ve emekli zamları ne durumda: Enflasyon farkı ne nasıl etkileyecek

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Memur ve emekli zamları ne durumda: Enflasyon farkı ne nasıl etkileyecek
Mart ayının enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber gözler 3 ay süreli enflasyon farkına çevrildi. Memur ve emekli maaş zamlarına enflasyon oranları etkiliyor. İşte detaylar...

Enflasyon farkı Temmuz ve ocak aylarında toplamda iki kez olarak maaş artışında meydana geliyor. Binlerce çalışan kişi Mart enflasyon oranının belli olması ile beraber Ocak, Şubat ve de mart ayının kapsamakta olan 3 aylık enflasyon farklarına odaklandılar.

3 ay enflasyon farklı belli oldu

3 ay süresince enflasyon farkının belli olması ile beraber çalışan memur ve emeklilerin gündeminde yer aldı. Yılda iki kez enflasyon farklarına bağlı olarak zam yapılan memur ve emekli maaşları 2024 yılının verileri belli olması ile beraber maaş zamları hesaplaşmaya başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafınca paylaşılmış olan verilere göre mart ayının enflasyon oranları 3.16 olarak açıklandı. Bu açıklanan veriye göre SGK ve Bağ Kur emeklileri ocak ayı içerisinde yüzde 6.70 ve Şubat ayı içerisinde 4.53 son olarak Mart ayında da 3.16 enflasyon farkı ortaya çıktı. Bu şekilde mart ayından itibaren memur ve emeklilerin almış olacakları zamlar şimdiden yüzde 15.05 oranı olarak belirtildi.

Memur ve emekliler ne kadar zam alacaklar?

Memur ve de memur emeklileri toplu sözleşme zamlarına ek olarak enflasyon farklarını da maaşlarına ek olarak almaktadır. Toplu sözleşme zamlarına göre memur ve memur emeklisi olan kişiler temmuz ayı içerisinde 2. Zamlarını almaktadır.

Mart ayının sonu ile beraber bu rakam yüzde 15 oranını aştı. Net rakam ise Nisan, Mayıs ve Haziran rakamları ile netlik kazanacak. Memur ve Memur emeklileri Temmuz ayı içerisinde yüzde 15 oranında toplu sözleşme zamlarını alacaklar.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER