2024 ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM | Asgari ücrette ikinci zam gelecek mi? Bakan Işıkhan resmen açıkladı

 2024 ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM | Asgari ücrette ikinci zam gelecek mi? Bakan Işıkhan resmen açıkladı
2024’te asgari ücrete kaç kere zam yapılacak?’’ sorusunu yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iki zam bekleyenlere kapıyı kapattı. Tek zam sinyali veren Bakan Işıkhan, ’’Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü.’’ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Bakan Işıkhan, 2024'te asgari ücrete tek zam sinyali verdi.

"TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

Muhabirlerin sorusunu yanıtlayan Bakan Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" dedi.

"İKİNCİ ZAMMA GEREK OLMAYACAK"

Bakan Işıkhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü."

Bakan Işıkhan'dan 2024'te asgari ücrete tek zam sinyali

PAZARLIK ARALIKTA BAŞLIYOR

Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı içerisinde başlayacağına işaret eden Işıkhan, "31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak." ifadelerini kullandı.

TESK'ten kira ödemelerinde "milli para" önerisi

Kaynak: Haber Merkezi

  • #asgari ücret #asgari maaş #asgari ücret 2024 #2024 asgari ücret #bakan ışıkhan

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER