Konya’da sakinliğin adresi: Beyşehir Gölü sananlar yanılır!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da sakinliğin adresi: Beyşehir Gölü sananlar yanılır!
Konya’da birçok göl vardır bunlardan bir tanesi de Suğla Gölü’dür. Konya’da turizm açısından büyük öneme sahiptir.

Konya'da bulunan Suğla Gölü'nde bölge halkı teknelerle balıkçılık yapıyor. Gökyüzünün mavisiyle, yosunların yeşilini birleştirerek, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline geliyor. Gölde bir çok kuş türü de bir arada yaşıyor.

Suğla Gölü Oluşumu ve Özellikleri

Suğla Gölü'nün oluşumu ve tarihçesi

Suğla Gölü veya Yalıhüyük Gölü, Türkiye'nin Konya ilinin güneybatı kesiminde yer alan göl. Oluşumu Karstiktir. Yağışlı yıllarda alanı iyice genişlemekte kurak yıllarda ise göl kurumakta ve alüvyonlu göl tabanı ortaya çıkarak, iyi bir tarım alanı oluşturmaktadır. Suyu tatlıdır.

Konya'daki Suğla Gölü yağmur ve kar sularıyla yeniden canlandı

Beyşehir Gölü'nden çıkan sular eskiden Suğla Gölü'ne dökülmekteydi. Beyşehir Gölü çıkışının regülatör yapılarak sular kanalize edildi. Artık Beyşehir Gölü'nden çıkan sular Suğla'ya uğramadan Çarşamba Suyu'na bağlandı. Suğla Gölü önemli bir kaynağında mahrum oldu ve sonucunda küçüldü.

Konya'daki Suğla Gölü'nde sular çekildi

16.000 hektarlık göl, 2.500 hektara kadar küçüldü. Gölün geri kazanılmasına 1999 yılında karar verilerek rezervuar alanına çevirme kararı alınmıştır. 2003 yılında proje tamamlanmış, 4.000 hektarlık alan göl haline gelmiştir. Küçülen gölün eski tabanı tarım arazisine çevrilmiştir. Fakat doğal dengesi bozulan göl yağışlı mevsimlerde taşarak tarım arazilerine zarar vermektedir.

Suğla Gölü mevsimsel kuraklık nedeniyle zor günler yaşıyor

Gölün Özellikleri

Suğla gölü tatlı suya sahip olan bir göldür ve karstik oluşum ile meydana gelmiştir. Karstik göllerden bir tanesi olan Suğla Gölü alüvyon göl tabanlı bir göldür.Göl tarım alanı olarak kullanılmaktadır. Gölün kapladığı alan ise 16 bin hektardır.

Suğla Gölü

Suğla Gölü'ne nasıl gidilir?

Göl Konya'nın, Seydişehir İlçesi'nde yer almaktadır. Seydişehir'e 18 kilometre uzaklıkta yer alan Suğla Gölü'ne yol tarifi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

YOL TARİFİ

Konya'da mavi ve kızıl sakinliğin adresi: Suğla Gölü

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber ##Konya haberleri #Konya haberi ##Konya doğa ##Konya gezilecek yerler ##Konya doğa manzarası

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • EK
    ERGUN KARADEMIR
    1 yıl önce

    Turkiyenin en büyük tatlisu gölü beysehirdir haber yapacaksaniz düzgün haber yapın konyanin denizi diye konya ovasını beslemekten bilinçsiz sulama yüzünden gölümüzde elden gidiyor

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
  • CI
    çekmek için bir şeyler yapmak lazım
    1 yıl önce

    buralarda cazibe çekmek için hovercraft deniz araçları lazım ingilterede rusyada bataklıklarda en ideal deniz aracı ortoboy alacaksın yaz sezonu kiralama gezi turu yapacaklar.bu hovercraftlar yani hava yastıklı tekneler havada uçuyormuş gibi gidiyor sırf böyle bir araca binmek için bile talep olabilir. çok büyük olanlarla araç veya askeri malzeme taşıyorlar orta boylar tam turizmlik.tek kişilik olanlarda varda o çok para getirmez normal orta boy yat gibi boyutlarda olsa yeter.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”