Türkiye’nin kuş yemi Konya’dan! Dünya ülkelerine ihraç ediliyor

 Türkiye’nin kuş yemi Konya’dan! Dünya ülkelerine ihraç ediliyor

Tarımın başkenti Konya bir çok ürünün üretiminde ilk sırada yer almasıyla dikkat çekmekte olup özellikle buğday, arpa,mısır, şekerpancarı gibi ürünlerde diğer illere kıyasla üretimde açık ara önde yer alıyor.

Konya yüzde 80'lik kısmı kapsıyor

Kafes kuşlarının beslenmesinde büyük öneme sahip olan Konya, Türkiye'de kuş yemi üretiminde de yüzde 80'lik kısmı kapsıyor. 2023 yılında 3 bin 348 ton üretimi gerçekleşen kuşyemi, Türkiye ile birlikte dünya ülkelerine ihraç edilerek milli gelire katkı sağlıyor.

Kuş yemi üretiminde Altınekin ilk sırada

Konya'da kuş yeminin en fazla üretildiği Altınekin ilçesinde hasat devam ediyor. Konya'da 2023 yılında 11 bin 290 dekar alanda ekilişi yapılan kuş yeminin  9 bin dekarlık kısmı Altınekin ilçesinde yetiştirildi.

Az su tüketmesi dikkat çekiyor

Mayıs ayından Temmuz başına kadar ekiminin yapılabilmesi, 2. ürün olarak ekime uygun olması,  diğer hububat çeşitlerine göre daha az gübre kullanılması, dane mısır, patates, şekerpancarı, ayçiçeği gibi baharlık ürünlere göre daha az su gereksiniminin olmasından dolayı çiftçiler kuş yemi üretimini tercih ediyorlar.

Avantajlı bitkiler arasında

Gerek iç piyasada gerekse ihracatta mevcut Pazar payı ile özellikle Konya ekonomisine, daha sonrasında ihracat ile ülke ekonomisine ciddi kazanımlar sağlama potansiyelinin olması bakımından kuş yemi avantajlı bitkiler içerisinde yer alıyor. 

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER