Önce Konya ardından Antalya’ya bağlandı! İl olacak ilçeler listesine girdi

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Önce Konya ardından Antalya’ya bağlandı! İl olacak ilçeler listesine girdi

Türkiye haritasına yeni iller eklenecek mi?  Bu konuyu gündeme getiren ilk isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmuştu. Bahçeli, Cumhuriyetin 100. Yılını işaret ederek yaptığı konuşmada "Yeni yüzyılda 100 il ve 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye” söylemi Alanyalıları da heyecanlandırdı. 

Konya'dan Antalya'ya bağlandı!

41 bin kilometrekareyi aşan yüzölçümü ile Türkiye'nin toprağı en geniş şehri olan Konya'nın sınırları çok daha büyüktü. 

Osmanlı'nın Kıbrıs Sancağından ayrılarak Konya'ya bağlanan Alanya, 1864 yılında Konya'nın denize açılan kapısı haline geldi.   

4 yıl boyunca Konya'ya bağlı kalan Alanya 1868 yılında Antalya'ya bağlandı. Türkiye'nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Alanya'nın il olması gündeme geldi.  

Alanya il olacak mı? 

Türkiye haritasına yeni illerin eklenmesi sürekli gündemde tutuluyor. 19 ilçe il olmaya aday gösteriliyor. Bu 19 ilçe arasında il olma potansiyeli en yüksek ilçelerden biri de Alanya olarak göze çarpıyor. Turizm geliri ile birçok şehrin ekonomisini geride bırakan Alanya'nın nüfusu da hızla yükseliyor.  

Alanya çok hızlı büyüdü!

Alanya'da deniz turizmi yılın 8 ayı kesintisiz devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafından milyonlarca insanı kendine çeken Alanya'da çok büyük oteller ve modern tesislere rağmen tertemiz bir doğa var. Sahillerinin yanı sıra serin yayları da bulunan Alanya'nın değeri her geçen yıl artıyor. 

Alanya'nın sınırları genişletilebilir! 

Alanya'nın Antalya'dan ayrılarak il statüsü kazanması durumunda sınırları da genişleyecek. Antalya'dan bazı ilçe ve mahalleler Alanya sınırlarına dahil edilebilir. Sadece Antalya değil Konya'nın da Alanya'ya yakın ilçe ve mahalleleri de Alanya şehrine dahil edilebilir. Mülki harita ne zaman değişir bilinmez ama Alanya'da il olma potansiyeli her geçen gün artıyor.

(Samet Kuyrukcu)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER