Konya Usulü Düğün Pilavı Nasıl Yapılır? Tarifi

- Güncelleme Tarihi:

 Konya Usulü Düğün Pilavı Nasıl Yapılır? Tarifi
Konya düğün pilavı lezzetiyle damakta yer edinen yöresel lezzetlerin başında geliyor. En bilinen yöresel tariflerden biri olan Konya düğün pilavının yapılışı ise ustalık istiyor. Peki, Konya usulü düğün pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi…
İç Anadolu'da Konya başta olmak üzere birçok bölgede yöresel lezzet Türk mutfağının temel yapı taşlarını oluşturuyor. Lezzetli bu tarifler ile lezzetli sofralar hazırlanabiliyor. Özellikle Koya gibi zengin bir kültürel tarihe sahip olan yerlerde yöresel yemekler ve lezzetlerin ünü sınırları aşmayı başarıyor. 
 
Konya düğün pilavı tarih mi oluyor?
 
Konya'nın en lezzetli düğün yemeği olmayı başaran bu tarif düğünler dışında da yapılmaya devam ediyor. Düğünde, sünnette ve çeşitli yemekli davetlerde en sık tercih edilen yemeklerden biri olan Konya düğün pilavı, kalabalık sofralarda lezzetli yemekler sunmak isteyen herkesin ilk tercihi oluyor. Çoğu zaman pilav diğer yemekler ile iyi bir eşlikçi olurken düğün pilavı tek başına bir yemek olarak bile servis edilebilir. Zengin içeriği ve lezzeti sayesinde günümüzde en bilinen düğün yemekleri arasında yer alıyor. 
 
KONYA DÜĞÜN PİLAVINDA NELER VAR?
 
Kadim Türk kültüründe düğün, bayram ve buna benzer etkinliklerde yemek verilmesi sevilen ve geçmişten günümüze yerleşmiş adettir. Bu tür organizasyonlara özel hazırlanan yemekler ise günümüzde Türk mutfağının da sevilen lezzetleri arasında yer almayı başarmıştır. Konya düğün pilavı da bu eşsiz lezzetlerden biri olarak en sevilen yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Yapılışı oldukça pratik olan Konya düğün pilavı için birkaç malzeme yeterlidir. 
 
Konya düğün pilavı hazırlamak için ihtiyaç duyulacak malzemelerden bazıları ise kısaca şunlardır:
 
1 kg dana kuşbaşı,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı pirinç,
Yarım su bardağı haşlanmış nohut,
2 çorba kaşığı kuş üzümü,
1 su bardağı et suyu,
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı tereyağı. 
 
Konya düğün pilavı yaparken kullanılacak malzemelerin oranları yemeğin yapılacağı kişi sayısına göre değişebilir. Bu nedenle kaç kişilik yapmak istediğinize göre malzemeleri ayarlamanız önerilmektedir. 
 
Konya Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri - pilav.gen.tr | Türk yemek  tarifleri, Gıda, Yemek
 
KONYA USULÜ DÜĞÜN PİLAVI TARİFİ NEDİR?
 
Konya düğün pilavı hazırlanışı diğer birçok zahmetli yemeğe göre çok daha kolaydır. Temelde bir etli pilav olan Konya usulü düğün pilavı hazırlamak için şu tarifi uygulamak mümkündür:
 
Tencereye aldığınız etleri suyu çekene kadar kavurun.
Ardından etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyerek kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
Etler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra tereyağı ve tuz ekleyip bir süre kavurun.
Önceden yıkayıp 10 – 15 dakika kadar suda beklettiğiniz pirinci pilavı için hazırlayın. 
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve pirinci yağda kavurun.
İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuz katıp kavurmaya devam edin. 
Et suyu ve normal su ilave ettikten sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişmesini bekleyin. 
Suyunu çektikten sonra 15- 20 dakika kapağın altına kağıt havlu sererek dinlendirin. 
Servis etmeden önce biraz karıştırdıktan sonra üzerine pişen etleri ilave ederek servis edin. 
 
Konya Pilavı alınan tedbirler kapsamında verilebilecek
 
KONYA DÜĞÜN PİLAVININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
 
Konya düğün pilavı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en temel unsur etlerin yumuşacık olması ve pilavın tane tane olmasıdır. Bu nedenle etleri haşlarken ve kavururken iyice yumuşamasına özen göstermeniz gerekecektir. 
 
Pilavın tane tane olması için pirinci bir süzgeçte yıkadıktan sonra 15 – 20 dakika kadar bekletmek önemlidir. Bu sayede daha yumuşak ve tane tane olacaktır. Pirinci iyice kavurmak da önemli bir püf noktasıdır. 
Konya'nın geleneksel düğün pilavı tarihi hamam manzarasında sunuluyor

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER