Konya’nın çiçek cenneti! Kapılarını açmak için gün sayıyor

 Konya’nın çiçek cenneti! Kapılarını açmak için gün sayıyor
Konya’da hazırlıkları devam eden çiçek bahçesi 27 tür, 60 çeşitte 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerine kapıları açmak için gün sayıyor.
Türkiye'nin en renkli bahçelerinden birine Konya ev sahipliği yapıyor.
 
Rengarenk ortamıyla görsel şölen sunuyor
 
Konya'nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı'nda bulunan gözde ziyaret mekanlarından birsi olan Selçuklu Çiçek Bahçesi rengarenk çiçekleriyle misafirlerini karşılamaya sayılı günler kaldı. 
 
Türkiye'nin en renkli bahçelerinden biri olan ve yaz döneminde de yerli -yabancı binlerce ziyaretçiye görsel şölen sunacak olan Selçuklu Çiçek Bahçesi sunduğu rengarenk ortamıyla ziyaretçilerin Konya'dan ve Selçuklu'dan değerli anılarla ve güzel fotoğraflarla ayrılmalarına imkan veriyor.
 
11 bin 500 metrekare alanda 395 bin çiçek 
 
Selçuklu Belediyesi tarafından kazandırılan Selçuklu Çiçek Bahçesi, Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar başladı. Açılmaya gün sayan Çiçek Bahçesi 11 bin 500 metrekare alanda 27 tür, 60 çeşitte 395 bin adet çiçekle donatılıyor. Misafirlerine görsel şölen sunan Çiçek Bahçesi, her yıl olduğu gibi bu yılda rengarenk olacak.  
 
 
Başkan Pekyatırmacı : "Türkiye'nin en renkli bahçesini ziyaretçilerimizle buluşturmak için çalışıyoruz”
 
Selçuklu'nun sembol ziyaret mekanlarından bir tanesi olan Selçuklu Çiçek Bahçesi'ni ziyaretçilere görsel bir şölen sunmak için hazırladıklarını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: " Burası özel olarak tasarladığımız ve her yıl ziyaretçilerimizi yeniliklerle buluşturduğumuz bir alan. Yaz döneminde de yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin de ilgi odağı olan bir mekanımız. Burada misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalarımız bitince de mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak Haziran ayı başlarında ziyaretçilerimizle buluşturacağız. Ben hem ülkemizden hem de ülke dışından tüm misafirlerimizi bu rengarenk çiçeklerin arasında gezmeye ve bu şölene şahitlik etmeye davet ediyorum.” dedi.  
 
 
Selçuklu Çiçek Bahçesi nerede? 
 
Selçuklu Belediyesi Konya'nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı'nda oluşturduğu özel alanlardan biri olan çiçek bahçesi Konya'nın Selçuklu İlçesi Sille Parsana Mahallesinde bulunuyor. Bünyamin Sokaktan erişilen bahçenin içinde bulunduğu alanda, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Kelebekler Vadisi, Macera kulasi, büyük oyun alanları, mesire ve piknik alanları da var.
 
(Mustafa İlker Şen)
  • #Konya #Konya çiçek bahçesi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER