Konya’nın bu ilçesinde denetim gerçekleşti! Boyları tek tek ölçüldü

 Konya’nın bu ilçesinde denetim gerçekleşti! Boyları tek tek ölçüldü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde su ürünleri denetimleri gerçekleştirildi.

Denetimlerde, ilçedeki balık işleme tesisleri, balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve perakende satış noktaları kapsamlı bir şekilde kontrol edildi.

Tesislerde ve perakende satış noktalarında balıkların boyları ölçüldü

Balıkçı teknelerinde yapılan denetimlerde, ruhsat ve belgelerin geçerliliği, ağ gözü açıklıklarının uygunluğu ve avlanan balıkların boyutlarının mevzuata uygun olup olmadığı incelendi. Balık işleme tesisleri ve perakende satış noktalarında ise balık boyları ölçüldü ve menşe belgeleri kontrol edildi.

Her balığın bir boyu var!

Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin sağlanabilmesi ve göllerde ki balık popülasyonunun korunabilmesi için yasaklara uyulmasının büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, sazan balığı için 40 cm, sudak balığı için 26 cm, kadife sazanı için 26 cm ve tatlı su kefali için 20 cm altı boy yasağı satıcılara hatırlatıldı.

Yetkililerden duyarlı olun çağrısı

Balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına bereketli bir sezon dileyen yetkililer, vatandaşların belirtilen boyların altında olan balıkları tüketmeme konusunda duyarlı olmalarını rica etti.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER