Konya’nın bir ilçesinde zaman daralıyor! En kısa sürede bitecek: Büyük önem taşıyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın bir ilçesinde zaman daralıyor! En kısa sürede bitecek: Büyük önem taşıyor!
Konya’nın bir ilçesinde büyük önem taşıyan yatırımda sona gelindi. Başkan Altay projenin son halini paylaştı. İşte detaylar..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Çumra ilçesindeki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi inşaatının son durumunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Başkan Altay ilçe için büyük önem taşıyan yatırımın en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. 

Resim

Başkan Altay paylaşımında;

"Çumra İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatımızda sızdırmazlık testlerine başladık. Çumramız ve çevresi için büyük önem taşıyan yatırımımızı en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz.'' İfadelerini kullandı. 

Tesis 9.8 bin metreküpgün kapasiteye sahip

İleri biyolojik arıtım özelliğine sahip olacak Çumra Atıksu Arıtma Tesisi, 9 bin 895 metreküp/gün kapasiteli olarak inşa ediliyor. Çumra ilçe merkezi, Alibeyhüyüğü, İçeri Çumra ve Okçu mahallelerinden kaynaklanan atık suların arıtılacağı tesisin yapımı için İller Bankası tarafından yürütülen Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında, Avrupa Birliği kaynaklarından Dünya Bankası aracılığı ile 4 milyon 560 bin Euro hibe temin ediliyor.

Çumra'da yapımı devam eden İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,

"Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'ni de 2024'te tamamlayarak hizmete almış olacağız. Toplam 350 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Çevreye zarar vermeyen bir tesis inşa ediyoruz. Buradan çıkan suların da tarımsal üretimde kullanılmasıyla ilgili çalışmalar yerine getirilmiş olacak. Çumra için verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkılarından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve İLBANK'a teşekkür ediyorum. Çumra'mıza, Konya'mıza hayırlı olsun” dedi.

ResimResimResim

(Sibel Elmas)

 

  • #çumra #konya #İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER